Els Capgrossos aconsegueixen, amb fúria, descarregar el pilar de sis

La Llàntia veu l’espadat dos anys més tard i dos castells de vuit, el tres i el quatre

La consumació després d’un calvari de dos anys,del pilar de sis va ser la millor notícia pels Capgrossos de Mataró aquest cap de setmana. En dos dies dues actuacions de les properes i malgrat això els de Mataró van ser capaços de saber trobar l’al·licient a l’actuació a La Llàntia i aquest va ser l’espadat més perseguit, aquest pilar que semblava víctima d’algun malefici.

A Premià dissabte, en companyia de Castellers de Badalona, Mataró va haver d’aixecar castells de set –el tres, el quatre amb el pilar i el cinc– degut a la incompetència d’uns organitzadors, els de la Festa Major, que han perdut una actuació mimada pels blaus que hi haurien aixecat, d’haver-se celebrat en diumenge, el cinc de vuit. Aquesta desídia premianenca la va saber aprofitar el barri de La Llàntia que en la seva primera incursió al món casteller va rebre el regal d’una actuació de nivell. Els Castellers de Sants van oferir un treball seriós descarregant bons castells de set. Els mataronins van fer la clàssica de vuit sense despentinar-se i tot i algun problema sobretot en el carro gros, ni el tres de vuit, ni el quatre de vuit ni el dos de set van donar massa palla per escriure al ser executats amb la brillantor habitual.

El pilar de sis
El pilar l’afrontaven els de blau amb la rancúnia de veure com, històricament, és el castell que els ofereix més resistència. Després de cinc carregats i dos descarregats –fent quasi dos anys del darrer completat– tocava èxit complet i així va ser. El pilar, esvelt i tècnic, va fer una carregada un pèl calamitosa però ben salvada fins la primera “motxilla” en la que va començar un calvari, sobretot pel segon, “el xino”, que amb tota la ràbia, força i fúria del món va aguantar un pilar virtualment trencat de forma heroica fins que, ja a la sortida d’aixecador, el pitjor ja havia passat i la colla blava esclatava amb eufòria de tota la ràbia continguda. El pilar, sensacional per la feina, obre les portes de bat a bat pels dos objectius inèdits que els mataronins s’han marcat enguany: el quatre de vuit amb el pilar i el pilar de set amb folre.