Assajos per unes Santes de gamma extra

Els Capgrossos fan una crida a la ciutat per enllestir la preparació de la diada del 22 amb aspiracions de repetir torre i 5 de 9

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 13 Juliol 2018 09:17

Capgrossos Mataró, assaig capgrossos

Tenen ganes de tornar a brillar a casa i volen tenir prou pinya per intentar-ho. Els Capgrossos encaren els últims assajos abans de la seva actuació més important d'aquest any, la de Les Santes. La colla de la camisa blava assajarà en quatre ocasions en aquesta última setmana i fan una crida a tota la seva massa social, així com als aficionats als castells i tota la ciutat per tal de poder repetir castells de gamma extra en la diada del 22 de juliol. Els Capgrossos ja han descarregat aquest any tant el 3 de 9 com el 4 de 9 i es plantegen poder pujar un pis tant la torre com el 5. Precisament amb el 2 de 9 i el 5 de 9 de l'any passat els de blau van fer la seva millor diada de Les Santes i aquest any es proposen repetir-la.

Avui divendres a la nit es fan assaig especial al local amb concert posterior del grup Andana

El cap de colla dels Capgrossos, Cugat Comas, fa una crida a “aprofitar el plus de mentalitat i ganes que sempre tenim per Les Santes i començar-les a viure ja, que es noti a cada assaig”. El dirigent apunta que “els castells que puguem fer a la Plaça de Santa Anna han de sortir altre cop del local, del convenciment que la feina prèvia està feta i està ben feta” i aposta per “tornar a fer com l'any passat, que en l'última setmana vam enllaçar els millors assajos de la nostra història”. Els Capgrossos necessiten un reforç de gent en aquests darrers assajos i el cap de colla assegura que “cada persona més a la pinya no suma, sinó que ens multiplica, necessitem omplir cada assaig i amb l'ajuda dels mataronins podem fins i tot superar Les Santes de l'any passat”.

Diada Castellera de Les Santes 2017

Castells per Santes i pel futur
Els Capgrossos treballen castells com el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre i el pilar de 7 folrat. La intenció d'aquests darrers assajos, però, és que també serveixin per assajar altres estructures com el 9 de 8, el pilar de 8 amb folre i manilles i fins i tot el 3 de 10 amb folre i manilles.
Cal recordar que a banda de Les Santes, els Capgrossos tenen com a gran cita del calendari el Concurs de Castells de Tarragona del primer diumenge d'octubre.

Assajos especials
Els Capgrossos seran presents a les festes majors de Premià de Mar al matí i de Sant Andreu de Llavaneres a la tarda, després de no perdre's la cita de La Llàntia. Però es volen concentrar en  cadascun dels assajos i han programat petits reforços per motivar al màxim l'assistència a aquests.

assaig capgrossos

Divendres 13. Assaig 'Porta un antic'.
Dimarts 17. Beguda a l'acabar.
Dijous 19 + Entrepans i beguda a l'acabar.
Divendres 20. Assaig a Plaça de Santa Anna + concerts de Koers i Dr Prats.