Fam de gamma extra a Girona i Vilafranca

Els Capgrossos programen un assaig especial per a avui per treballar la torre de 9, el 5 de 9 i el 9 de 8 per intentar-los entre diumenge i dimarts

  • Redacció // Foto: Capgrossos
  • Divendres, 28 Octubre 2016 00:00

Capgrossos de Mataró, capgrossos concurs-sonia gallén

Hi volen tornar i tornar-hi amb la seva aposta màxima. Els Capgrossos de Mataró afronten aquesta setmana la seva "Traca Final" amb especial atenció a les diades de Sant Narcís a Girona, el diumenge 30 i de Tots Sants a Vilafranca, el dimarts 1 de novembre.

La colla maresmenca està completant el seu millor any i és per això que demanen la màxima assistència dels seus castellers i aficionats de la comarca a aquestes diades i als assajos previs per poder-se plantejar fins a tres castells de gamma extra.

Els de la camisa blava volen repetir la torre de 9 que ja van completar al Concurs de Tarragona i també volen tornar a portar a plaça el 5 de 9, que van estar a punt de carregar. El 9 de 8, que encara no han intentat mai, també anirà a plaça.

Mobilitzar 400 persones

La colla ha fet una crida als seus membres amb l'eslògan "No et conformis" per poder-se plantejar les dues millors actuacions de la seva història en només 48 hores de diferència. És per això que han convocat, també, un assaig especial "Porta un amic" per a avui divendres, 28 d'octubre, a partir de les 21h al seu local d'assaig. En aquest assaig se sortejarà un pernil. I en acabar hi haurà Oktoberfest organitzada pel Bar Capgrossos amb entrepans i cervesa alemanya.

Es calcula que els Capgrossos necessiten unes 400 persones per poder afrontar amb garanties la preparació d'aquests castells de la gamma extra. Els dos castells de 9 folrats, el 3 i el 4 i el pilar de 7 amb folre completen el programa de possibles castells dels blaus, que també treballen el pilar de 8 amb folre i manilles.

El final de la traca

Després de Girona i Vilafranca, els Capgrossos afrontaran a casa, el diumenge 6, la Diada Mariona Galindo Lora i acabaran temporada el 20 de novembre a Terrassa. El programa d'aquestes dues diades dependrà dels resultats d'aquest "pont" casteller.

Capgrossos de Mataró, capgrossos concurs-sonia gallén
Les dues diades es podran seguir en directe a través de m1tv