Tres assajos especials per a fer la torre de 9

Els Capgrossos demanen el màxim d'ajuda a les pinyes a l'assaig d'avui i el dels dies 21 i 22 per poder portar tres castells de 9 a la diada de Les Santes

  • Cugat Comas
  • Divendres, 15 Juliol 2016 12:38

Capgrossos a Les Santes

Els Capgrossos de Mataró han llançat aquesta setmana la campanya #jatoca, de cara a la diada de Les Santes del dia 24 de juliol. Amb la torre de 9 amb folre i manilles de gran objectiu, la colla maresmenca ha convocat tres assajos especials pels quals convoquen a tots els seus castellers i aficionats, així com a entitats i col·lectius de la comarca. L'objectiu és poder treballar aquest i altres castells de gamma extra que requereixen de centenars de persones a la pinya.

Els Capgrossos han intentat la torre de 9 amb folre i manilles tres vegades per Les Santes, però mai l'han pogut descarregar. El 2011 van aconseguir carregar-la però ara creuen que "Ja toca" descarregar el seu castell sostre. Per això inicien una mobilització dels propis efectius i una programació de tres assajos especials pel divendres 15, el dijous 21 i el divendres 22 de juliol.

Per lligar el peu de la torre de nou fan falta unes 400 persones

Màxim de gent

Els de la camisa blava volen obrir els seus assajos al màxim de gent i és per això que conviden de forma especial a les entitats i castellers que es van mobilitzar per a la celebració del 20è Aniversari, el mes de maig. Ara els Capgrossos volen tornar a reunir el seu màxim de camises pròpies i ajuda d'aficionats per intentar la seva millor actuació de Santes.

Els tres assajos especials convocats per la colla tindran activitats complementàries per fomentar l'assistència. A més a més, els no castellers que assisteixin als assajos i a l'actuació rebran una samarreta de la colla.

A l'assaig d'avui divendres el seguirà una 'Festa Jove', després del de dijous 21 hi haurà entrepans i begudes per a tothom, i el de divendres 22 anirà precedit pel concert infantil de Les Bruixes de Burriac i just després hi haurà el concert de Mr Freak Ska i els Djs Reumas Bros.