El bon moment dels Capgrossos porta el 3 de 9 a Vilanova

La colla suma una altra torre i un altre 5 de 8 a 'La Grallada'

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 20 Juny 2016 09:32

Capgrossos a Vilanova

l bon moment de forma dels Capgrossos és evident. Els blaus van tornar diumenge a plaça després de l'exitós Aniversari del primer cap de setmana del mes, anant a Vilanova i la Geltrú i hi van signar l'únic castell de 9 del cap de setmana. Va ser el 3 de 9, i això també és notícia perquè els darrers anys sempre l'havien fet al costat del 4. Gràcies a l'ajuda de la resta de colles a les pinyes, els mataronins van poder signar el segon tres gros de la temporada, resolt sense escarafalls. Una bona torre de 8 i el quart 5 de 8 de la temporada van arrodonir el registre per una colla que, ambiciosa, vol dur la Tripleta Màgica a Vilassar de Mar, aquest diumenge 26.

Per preparar la diada de Vilassar els Capgrossos disposen un sol assaig aquesta setmana, el dimarts a més de l'actuació al Carrer de Sant Joan de Mataró la tarda de la revetlla, dijous 23.

La plaça de les Cols de Vilanova i la Geltrú va acollir la diada de 'La Grallada', jornada que es dedica als grallers i tabalers, banda sonora imprescindible dels castells. El toc de castell, que es modula segons el nombre de pisos i serveix d'orientació sonora de com avança la construcció, va sonar al 3 de 9 com pertoca, quan els quints van començar l'ascens. Va ser un 3 que no va parar quiet però que va permetre la colla treballar-lo amb canvis i debuts a la part alta sense angúnies, fins i tot amb suficiència. El descens va exigir un punt al folre, que aquest va saber donar. El segon 3 de 9 del curs era a la butxaca.

Bona torre

Abans els de blau havien plantat una bona torre de 8. Aquesta construcció, que els Capgrossos havien aparcat a plaça perquè no entrava en els plans de l'Aniversari, va semblar recuperar la millor versió, amb una mida massa allargada a quarts com a única rèmora. L'estructura funciona i la colla veu la torre com el camí més directe –tot i que extremadament difícil, és clar– cap a unes Santes amb gamma extra.

El 5 de 8 va ser la vianda de l'àpat. Un castell proteínic, que enguany manté el bon rendiment encara que pràcticament en cada intent que se n'ha fet ha incorporat algun canvi. Això mostra el bon estat de forma, sobretot psicològic, de la colla que tot i que la rengla de tot un 5 sembli esquenar-se massa, aconsegueix completar la catedral sense cap pampalluga al comptador.

Vilassar de 9, potser amb Tripleta

Els Capgrossos es plantegen pujar encara més l'aposta aquest diumenge a Vilassar, on portarien els mateixos castells que a Vilanova però amb la hipotètica entrada en escena del 4 de 9 amb folre, que propiciaria la Tripleta Màgica. Per fer-ho, les proves a assaig han de ser bones i s'han de mobilitzar més camises. Després d'un any de rebaixes castelleres obligades, els de blau volen tornar a portar a la Festa Major de Sant Joan els seus millors castells. Si assoleixen la Tripleta, seria la millor actuació maresmenca feta mai fora de la capital de comarca.