Els Capgrossos volen arrodonir el 20è aniversari

Els blaus actuen diumenge a la Plaça de Santa Maria i busquen els seus primers castells de 9 de la temporada

  • Cugat Comas // Fotos: Capgrossos
  • Divendres, 03 Juny 2016 00:00

Capgrossos Mataró, capgrossos, 20 aniversari 1

De diumenge passat a aquest diumenge. Els Capgrossos de Mataró estan d'aniversari rodó i després d'assolir el repte de sumar 20 castells en companyia de 20 entitats diumenge passat a la Plaça de Santa Anna, eleven l'aposta per a aquest diumenge i parlen, obertament, d'intentar castells de 9. La típica diada del primer diumenge de juny torna a la Plaça de Santa Maria i comptarà amb els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants de colles convidades.

Els Capgrossos es marquen els castells de nou pisos com el gran objectiu per a la seva primera diada d'entitat del calendari. En aquesta ocasió, a més a més, compten amb l'al·licient que l'actuació torna a la Plaça de Santa Maria, on els Capgrossos hi han fet el 3 de 9 el 2008 i el 2011 i el 4 de 9 el 2012 i el 2013. La intenció, segons el Cap de Colla Mia Castellví, és treballar tots dos castells de cara a la diada d'aquest diumenge. A més del 3 i el 4 de 9 folrats, el 5 de 8 completaria el programa de màxims de la colla. Tots tres castells són coneguts com la Tripleta Màgica.

L'actuació és diumenge a les 12h a la Plaça de Santa Maria i comptarà amb els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants

Darrer assaig

Per preparar els castells d'aquest diumenge, als Capgrossos els resta un darrer assaig, aquesta mateixa nit on, a més de treballar els castells per l'Aniversari, la colla faci proves de castells a més mesos vista com la torre de 9, el pilar de 8, el 9 de 8 i el 5 de 9.
Diumenge a plaça acompanyaran els Capgrossos dues colles amigues com els Castellers de Sants, que podrien intentar també castells de 9 i els Marrecs de Salt, que buscaran fins a tres castells de 8 si s'atreveixen amb la torre.

Capgrossos Mataró, capgrossos, 20 aniversari 2
La diada que obre l'estiu
La d'aquest diumenge no és una diada important només pel fet de ser a casa, pels Capgrossos. L'Aniversari suposa, en un calendari força estable com el de la colla maresmenca, pujar el nivell d'exigència, que s'acostuma a relacionar amb els castells de 9 pisos. Amb l'Aniversari s'omple l'etapa estival de diades, que porta els Capgrossos a places propícies com Vilassar de Mar o Premià de Mar en un camí fins a la Festa Major de Les Santes en el que hi ha un sol cap de setmana sense castells. La d'aquest diumenge és, doncs, la primera diada d'un nou tram de temporada i de l'èxit dels intents dependrà la sort propera de la colla blava.