Segon 4 de 8 de l'any dels Capgrossos

També estrenen la torre de 7 i el 9 de 7, al costat del seu local

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 11 abril 2016 10:18

Diada castellera al local dels Capgrossos

El Parc de l'Escorxador de Mataró, just al costat del local dels Capgrossos, va ser testimoni aquest diumenge del segon 4 de 8 dels de la camisa blava aquest 2016. Quasi dos mesos després del primer, que es va veure per Santa Eulàlia, el carro gros va ser el castell més destacat d'una actuació despatxada amb sobrietat pels maresmencs, acompanyat per la primera torre de 7 d'aquest curs i un 9 de 7 interessant per matiner. Van acompanyar els locals en una diada plàcida de rodatge, propícia a rodar estructures, la Jove de Barcelona amb el seu segon 4 de 7 amb l'agulla de millor cromo i els Castellers del Poble Sec, amb el 5 de 7 de millor nota.

El mes d'abril suposa entrar una nova marxa a nivell general del món casteller i els Capgrossos de Mataró van ensenyar rodatge i maneres en la seva diada del local, vuitè aniversari des de la seva inauguració.

Els blaus van obrir plaça amb un 9 de 7 que no havien atacat mai abans a aquestes alçades de temporada. El 9 va permetre desplegar recursos de tronc per la colla –que treballa i vol tenir recorregut amb aquesta estructura– i greixar la màquina de cara al 4 de 8 i el 2 de 7. L'estructura composta va evolucionar bé a la majoria de nivells, amb les lògiques vacil·lacions del tres central i alguna torre no ben quadrada. Castell sodomitzat.

El 4 de 8 de segona tanda va ser el millor castell de la jornada i els Capgrossos el van plantar de forma força funcionarial, sense acabar de treballar harmònicament però amb cada pis fent que l'empresa en cap moment perillés el més mínim. La  torre de 7 a plaça de la tercera ronda va permetre a l'estructura treure el nas a plaça mentre que els dos pilars de 5 i els 10 de 4 van servir de colofó pels amfitrions.