Els Capgrossos porten el 5 i el 2 de 8 a Terrassa

Aquesta setmana assagen dimarts, dijous a l'Ajuntament i divendres per preparar la Diada Mariona Galindo Lora

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 09 Novembre 2015 09:59

Alegria descarregant el 5 de 8

Els Capgrossos van ser diumenge per tercer cop aquest 2015 a Terrrassa, com a convidats de la diada dels Castellers de Terrassa. Els mataronins van mostrar la seva bona forma actual amb el 5 de 8, el segon de l'any, com a castell més destacat però no van mobilitzar prou camises per assaltar amb garanties cap dels castells bàsics de 9. Els amfitrions, per la seva banda, no se'n van sortir amb el 4 de 8 que havien subratllat com a objectiu principal del dia i que van desmuntar en dues ocasions. El seu millor moment va ser un altre 3 de 8 ben defensat sobretot a la baixada.

Els Capgrossos arribaven a Terrassa com a estació d'enllaç entre Vilafranca i Mataró. Acaben l'any diumenge que ve amb la Diada Mariona Galindo Lora i els seus castells màxims hauran d'esperar a llavors per tornar a treure el cap. Tot i la intenció de fer almenys un castell de 9 al Raval de Montserrat, els blaus no van moure prou personal propi i van haver de rebaixar intencions amb una torre de 8 que fan de memòria fins i tot quan es gira un pèl en primera ronda i el 5 de 8 en segona, el seu ingredient de més mèrit. Només set dies després d'haver-lo recuperat, després de dos anys sencers enyorant-lo, els de Mataró van tornar a plantar el castell i aquest cop va ensenyar una versió consolidada, més apamada. Repetir la catedral era plantar-li la bandera, de forma quasi definitiva. I ja hi oneja el blau marí.

Un 4 de 8 de serveis mínims va tancar l'actuació dels Capgrossos que van reservar el pilar gros per a la seva Diada i a canvi van mostrar tres pilars de 5 simultanis, una estampa a què no ens tenen acostumats.