Sis castells de 8 però cap de 9

Els Capgrossos calquen la mateixa actuació al Prat i a Lleida

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 28 Setembre 2015 10:25

La torre de 8 dels Capgrossos a Lleida

El doble clàssic de finals de setembre porta, any sí any també, els Capgrossos al Prat i a Lleida. A les portes d'un octubre convertit en la mare dels ous de la majoria de colles, els blaus havien encaminat la seva preparació a la possibilitat de portar algun castell de 9, sobretot pensant en Lleida, ubicació propícia i plaça que històricament els permet bons punts d'inflexió. Finalment el castell de 9 no va arribar, no es va ni intentar, i la colla va conformar-se a calcar la mateixa actuació tant dissabte al Prat com diumenge a Lleida. Dues seqüències amb interpretacions i aprenentatges, sis castells de 8 i dos pilars de 6, un a cada plaça. Però cap de 9, topall a unes aspiracions fonamentades al pati d'assaig. No haurien de tardar gaire a aparèixer, però, els castells d'aquesta alçada.

Dissabte, a El Prat, els Capgrossos van obrir amb un 3 de 8 nerviós i incòmode, sensacions que acabarien minvant la confiança amb el seu germà gran que l'endemà no trauria el cap al Segrià. El 3 ha canviat de forma recent la seva alineació buscant menys pes i més suavitat i les peces, dissabte, van grinyolar una mica. En segona tanda va arribar una torre de 8 folrada que ja està incorporada i assimilada, del tot, al repertori dels maresmencs. Tot i així després d'una bona carregada el dos es va estirar un pèl, res dramàtic però. El 4 de 8 va servir per tancar tanda i el pilar de 6 va tornar a aparèixer en escena, fet que no passava des de Palau-Solità i Plegamans.

Bons bàsics a la Paeria

L'actuació de diumenge a Lleida venia marcada per la jornada electoral i, en clau capgrossa, per la frustració plasmada a plaça en saber-se que no hi hauria envit de 9. Aquest cop es va optar pel 4 de 8 d'obertura, de bona factura, clarivident de cara a projecció de pujar-lo un pis. La torre repetia lloc en segona tanda i tornava a oferir una versió allargassada, descompensada d'alçades, sobretot a mesura que acumula segons de castell. Els Capgrossos, que ja treballen la versió reduïda i menuda del folre de cara a unes hipotètiques manilles, hi hauran de fer sutura. El 3 de 8 final va demostrar qualitat i corda, demostrant que el plantejament del folrat no era cap farol i el pilar de 6 final va evidenciar la compenetració d'una alineació molt longeva.

Els Capgrossos actuen diumenge que ve a Vallromanes al costat dels Xics de Granollers abans de descansar, pel que fa a actuacions, el cap de setmana del pont del Pilar.