El 4 de 8 com a millor castell al Born

Els Capgrossos tornen a baixar prestacions per assegurar el tret

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 14 Setembre 2015 11:06

Pilars de Capgrossos al Born

Els Capgrossos de Mataró van rebaixar ostensiblement el llistó casteller amb motiu de la Diada Nacional, sobretot si es compara amb un any enrere. El 2014 havien debutat a la Diada de 1714 que amfitriona la Jove de Barcelona plantant castells de 9 i 8 i mig però aquest curs la llenya del 4 de 8 amb l'agulla de Sabadell es va obligar a no plantar batalla a aquest nivell i plantejar una actuació conservadora, amb el 4 de 8 com a millor castell. Tot i les dues passes enrere buscant consolidar la base abans de tornar a avançar, l'actuació va deixar bones sensacions sobretot de la mà d'un 4 de 8 que va presentar una de les seves versions més millorades d'aquest any. El van acompanyar la torre de 7 i el 5 de 7. Ja a la tarda els de blau van fer castells de 7 a la Via Lliure de l'Avinguda Meridiana.

La Diada va començar aviat pels Capgrossos, que van fer un pilar de 4 sobre les restes arqueològiques del Mercat del Born. Era un inici escaient per la diada, que commemora l'Onze de Setembre de 1714. La Jove de Barcelona duia després, ja a fora i amb bon ambient, el 5 de 7 com a millor castell mentre els Castellers de Vilafranca signaven el 3 de 9 com a cromo més destacat.

Bon 4 de 8

Els Capgrossos van obrir plaça amb un 4 de 8 molt bo de compàs i mides, apamat en tot moment. El 'carro gros' va donar molt bones vibracions, una sensació lògica per a un 'vuit' bàsic però que era pertinent, ja que es tractava de guanyar confiança. Aparcat fins i tot el 3 de 8, l'actuació va evolucionar amb una bona torre de 7, tot i el canvi del terç titular i un 5 de 7 de bones sensacions, també. Ja a la tarda, a la Meridiana, els Capgrossos van posar multitud de pilars i el 3, el 5 i el 7 de 7 al servei de la Via Lliure.