Els Capgrossos s'afinen a Llavaneres pensant en Les Santes

Sumen la clàssica de 8, el 7 de 7 i fan dues proves de castells de 9

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 20 Juliol 2015 09:08

Detall del 7 de 7 dels Capgrossos a Llavaneres

La Festa Major de la Minerva va tornar a portar castells, dos anys després, a Sant Andreu de Llavaneres i ho va fer amb uns Capgrossos que van fer un test de possibilitats pensant en la diada de diumenge que ve, la de Les Santes. Els de blau van plantar quatre dels castells que podrien intentar a la Plaça de Santa Anna amb un pis menys, anotant-se d'entrada un sòlid 4 de 8, seguint-lo del 3 i la torre de 7 –ambdós amb canvis al terç per una nova lesió extracastellera d'una peça clau– i acabant amb un 7 de 7 rebaixat de pes per dalt. Els trets de la seva Festa Major, doncs, es podrien moure entre els quatre germans grans respectius de les estructures vistes a Llavaneres.

Acabada l'actuació, a més, els de blau van tirar de l'entusiasta col·laboració del públic local per tancar dues proves a tall d'assaig de 4 i 3 de 9 folrats. Va ser una aposta bona, ja que tots dos "nous" van anar fins a sisens i el 4 va tirar amunt els dosos fins a superar el pis de quints. Mai abans els Capgrossos havien assajat el castell fins tan lluny.

L'actuació de Llavaneres, en horari de vespre de diumenge, va permetre a la colla seguir sumant bagatge casteller en el tercer cap de setmana d'un juliol que han hagut de consagrar al seny i la consolidació dels castells bàsics per esmenar un juny desastrós. En aquesta línia l'aposta es dóna per bona veient la salut que ensenya el 4 de 8, precisament l'estructura que havia caigut dos cops, i que a la vila maresmenca va ensenyar una versió segura i precisa. Menys sòlid, però igualment rodat, es veu el 3 de 8 que va notar l'alineació d'un veterà al terç que ja no el feia aquest any. La torre no va ser del tot catòlica però va resultar i del 7 cal destacar-ne estrenes per la part de dalt: el 7 de 8 és una opció real per Les Santes.

De les proves posteriors als pilars de comiat cal destacar que la colla va lligar bé el peu sempre exigent del 4, però va detectar problemes de mides que té tres assajos per esmenar. El 3 al seu torn, va col·locar sisens amb suficiència. De les proves de dimarts i divendres al local i dijous a la pròpia Plaça de Santa Anna en sortirà el programa de Festa Major.