Els Capgrossos volen estrenar quatre castells diumenge a l’Aniversari

Canvi d'última hora, l'actuació es farà a la Plaça de Santa Anna

  • Cugat Comas
  • Divendres, 30 Maig 2014 12:12

Capgrossos Mataró, Capgrossos

Els Capgrossos celebren aquest diumenge la seva majoria d’edat. A partir de les 12 del migdia, la Plaça de Santa Maria serà testimoni de l’actuació d’Aniversari d’una colla que hi arriba després d’un inici de temporada irregular marcat pels problemes amb el 3 de 8, un castell sobre el qual s’han fet dos intents carregats i un desmuntat, cap de carregat i descarregat. Els de la camisa blava arrosseguen de l’any passat un dèficit de resultats a l’hora de portar la feina que es fa a assaig a plaça i tenen ganes de revertir d’un sol cop aquesta dinàmica.

Els plans de la tècnica blava demanen aparcar, de moment, el 3 de 8 convertit en bèstia negra de l’inici d’any capgròs. No se’l plantegen per cap de les dues actuacions d’aquest cap de setmana, ni dissabte ni diumenge i li posen data pel cap de setmana del 14 i 15 de juny. Aparcat el 3 de 8, doncs, els de Mataró analitzen la feina feta a assaig i els surten diferents possibilitats castelleres que arribarien fins i tot a l’escenari de plantejar-se quatre castells encara no assolits.

Aquests serien el 4 de 9 amb folre, la torre de 8 amb folre, el 7 de 8 i el pilar de 6. Uns objectius de màxims que només poden ser validats amb un bon assaig aquest mateix divendres al local. Per assegurar tres soques com les de 2, 7 i 4 que requereixen més de 200 persones mínim.

El dubte del 4 de 9

L’any passat els Capgrossos ja van plantejar el seu primer castell de 9 del curs per l’actuació d’Aniversari. Llavors el van assolir amb èxit –en una descarregada treballada de valent– i és que poder-se plantejar un “nou” per la cita amb la Plaça de Santa Maria és un del barem d’anàlisi de les primeres setmanes de castells. Aquest any els de Mataró han sovintejat amb l’elegància i seguretat habituals l’estructura del 4 de 8 pel que pel que fa a tronc el castell hi és i –el més important– té tota la confiança que en contraposició es troba a faltar en el 3.

Per tant l’equació possibilitarà el 4 de 9 únicament depenent del factor de pinya i folre i això exigeix assegurar amb bones proves a assaig i una bona disposició d’efectius al local i assaig. Si són suficients i fan la feina, els Capgrossos assaltaran el 4 de 9.

Respecte als altres dos castells el 2 de 8 amb folre és una assignatura que la colla porta ben estudiada però que sempre planteja exàmens exigents. La bona trajectòria de la de 7 és un visat de garanties. El 7 de 8, per la seva banda, és un castell que els blaus només han aconseguit una sola vegada en 18 anys..

Plar de  6 i 18 pilars
Un dels moments més esperats de l’Aniversari sempre és la tradicional foto de tants pilars de 4 com anys fan els Capgrossos, en aquesta ocasió 18 de forma simultània. Abans, si tot anés rodat, el pilar de 6 hauria d’anar a plaça per primer cop enguany.

Capgrossos fan una crida als nascuts el 1996
Els Capgrossos fan 18 anys i ho volen compartir amb tots aquells mataronins que són de la mateixa generació. Per això la colla convida especialment a tots els nois i noies nascuts com ells el 1996 a l’assaig especial d’avui divendres a la nit al seu local i a l’actuació.
A l’assaig, aquells nascuts el 96 tindran sopar gratuït si fan pinya i si diumenge a plaça repeteixen, rebran de regal un mocador casteller de la colla. Nascuts el mateix any de la colla a banda, la colla fa una crida a sumar el màxim de mans a la pinya avui a l’assaig i diumenge a Plaça.