Els Capgrossos encaren tres caps de setmana de màxima exigència

Actuen diumenge a Esplugues on podrien portar el 4 de 9 amb folre

  • Cugat Comas // Foto: Arxiu
  • Divendres, 20 Setembre 2013 00:00

 

Capgrossos de Mataró, Capgrossos

Després d’una tornada de vacances amb un tempo relaxat, als Capgrossos de Mataró se’ls gira de cop feina i compromisos exigents. Els de la camisa blava encaren a partir d’aquest diumenge a Esplugues de Llobregat tres caps de setmana en el que el llistó casteller hauria de tornar-se a situar en els castells de 9 i els de 8 i mig. La temptativa no serà fàcil: des del passat 30 de juny que els Capgrossos no carreguen un castell de 9, el 3 de 9 coronat a Sant Cugat que ja sembla història passada i paper mullat.
Des de llavors el camí casteller ha estat sembrat de dificultats i l’actuació de Santes en pot ser un bon resum. Ara es tracta d’enfilar el segon tram, recuperar sensacions i agafar embranzida en aquest tríptic d’actuacions exigents.

Castell de 9 a Esplugues?

Aquest diumenge els de la camisa blava seran a Esplugues en companyia dels Cargolins locals i els Castellers de la Vila de Gràcia. Allà intentaran segons les previsions més ambicioses mantenir el cartell de l’any passat quan hi van descarregar un castell de 9. En aquella ocasió va ser el 3 i en aquesta ocasió el que podria entrar en els plans dels maresmencs seria el 4 de 9 folrat, assolit dues vegades aquest any. Tot dependrà del gruix d’integrants de la colla no sols diumenge sinó també avui divendres en el darrer assaig abans de l’actuació.

Altres castells que es treballen són el 5 de 8, el 7 de 8, el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6 i el 3 de 9 amb folre.

Lleida i El Mercadal amb la Tripleta en ment
Després de l’actuació d’Esplugues, completaran els tres caps de setmana d’exigència dues actuacions de màxims: la del dia 29 a Lleida  i la del dia 5 a Reus, en la dita Diada del Mercadal. La plaça de la Paeria lleidatana és un dels escenaris talismà dels Capgrossos i podria ser un lloc ideal per intentar-hi la Tripleta Màgica. Pel que fa a l’actuació de Reus del dissabte 5, la colla del Maresme debuta al Mercadal al costat de les grans colles del moment: Castellers de Vilafranca, Vella de Valls, Jove de Vilafranca a més dels Xiquets de Reus. Fer-hi un bon paper dirà molt del lloc i l’honor que mereixin aquest any els Capgrossos.