Set i mig per treure’s la son de les orelles

Els Capgrossos esquiven la pluja en la seva ‘Actuació de Tornada’ a Mataró

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 09 Setembre 2013 10:05

7 de 7 dels Capgrossos

Els Capgrossos van tornar ahir ostentosament de les seves vacances o, si més no, era aquest el propòsit d’aquesta ‘Actuació de Tornada’ que van fer en solitari a la Plaça de Santa Anna, diumenge al vespre. En realitat ja fa tres setmanes que feinegen al local i fins i tot ja havien actuat però els de la camisa blava van voler ensenyar que és un fet, aquest retorn, regalant castells als passejants habituals del centre un diumenge a la tarda. Tot i un cel amenaçador i algun indici clar de pluja en forma de gotes, els de la camisa blava van servir per la via ràpida tres castells dels anomenats de 7 i mig a més d’un vano de pilars de comiat. Tot ràpid i senzill, fins i tot auster podria dir-se.

Baixes concretes van fer descartar els castells de 8 i els de Mataró van poder tornar a recuperar efectius per un segon tram de tan sols nou setmanes pel que tenen objectius clars a assolir.

Els tres castells que es van poder veure a la Plaça de Santa Anna van ser el 5 de 7, sense història, el 3 de 7 amb l’agulla que suposava el retorn d’una estructura ben poc freqüentada pels de la camisa blava i un 7 de 7 amb tres estrenes al tronc, que sempre es converteixen en bones notícies. El bon ritme i la valentia davant l’amenaça de pluja van ser recompensats pel públic que va agrair aquest registre diferent dels castells a Santa Anna.

Setmana intensa
Els Capgrossos afronten ara una setmana intensa. Dimarts tenen assaig al seu local, dimecres actuen a Cabrera de Mar al migdia i seran a la Via Catalana a la tarda i dijous i divendres tenen dues actuacions més, de caire privat, a Llavaneres i a Vilassar de Dalt. Precisament a Vilassar aprofitaran també per assajar.