Els Capgrossos tanquen temporada amb la Diada Mariona Galindo Lora

La colla actua diumenge a Santa Anna i en cas de pluja a Mataró Parc

La Colla Castellera Capgrossos de Mataró abaixa aquest diumenge el teló d’una de les seves millors temporades. Ho farà actuant a les dotze del migdia a la Plaça de Santa Anna –i en cas de pluja a Mataró Parc– en companyia dels Castellers de Badalona i els Castellers de Lleida.

Des de l‘any passat, la diada de la colla duu el nom de Mariona Galindo Lora, la nena castellera morta fa sis anys: “és una manera única de recordar-la com la recordem sempre, dedicant-li una actuació amb castells de mèrit i tenint-la encara més present”, explicava el president dels blaus Jordi Fornells. La Mariona hauria fet 19 anys el passat diumenge.Un bon any

Els de la camisa blava arriben al final de la seva temporada “forts, ens sentim en bona disposició, som gent i tenim moltes ganes” segons explicava el cap de colla Mia Castellví. Castellví va assegurar que “treballarem per portar per la Diada de la Mariona els millors castells possibles, amb castells de 9 i ens agradaria molt poder fer també el 4 de 8 amb l’agulla que sols hem pogut carregar aquest any a Premià”.

Castellví va aprofitar la roda de premsa de presentació de la 17a Diada de la colla per valorar positivament la seva primera temporada al capdavant de la colla del Maresme: “Ha estat un any en el que hem mantingut el nivell de castells, hem ampliat gamma i hem fet per tercer any un gamma extra i això amb canvis en quasi tots els castells”. Els Capgrossos tanquen diumenge a Mataró la seva ‘Traca Final’ de temporada que va començar a Girona: “Volem acabar bé, gaudint dels bons castells”, diu Castellví.

Un cartell reivindicatiuLa colla castellera encarrega cada any el cartell de la seva Diada a un artista de la ciutat. El d’enguany l’ha fet Dani Montlleó, autor conegut pel cartell de Santes de l’any 2010. Montlleó va explicar el seu cartell assegurant que “és reivindicatiu, d’acord amb els temps que corren i a partir d’aquí que cadascú reivindiqui el que vulgui”. L’artista s’ha inspirat en un cartell del maig del 68 i ha versionat la xemeneia que s’erigia en un puny alçat amb un castell “fet de peces que van sumant i van amunt, com els castells dels Capgrossos”. Dani Montlleó assegura que “a partir de la reivindicació obrera, plantejo que també en els castells la unió fa la força”. Va assegurar que “el puny clòs em recorda el Madrid del ‘No pasaran’ i és de color negre, la mà, i això que cadascú ho interpreti com vulgui, com els Black Panther o com el grup anarquista andalús del s.XX”{cerca  Capgrossos:4:Notícies relacionades}