Els Capgrossos inicien la Traca Final a Girona

Els blaus comencen la ‘Traca Final’ diumenge a Girona on poden intentar el pilar de 7

Els Capgrossos encaren a partir de diumenge a Girona la seva setmana final de l’any casteller, la dita ‘Traca Final’ de la seva temporada. Els de la camisa blava volen reeditar en el tríptic d’actuacions de Girona aquest diumenge, Tots Sants a Vilafranca dijous i la Diada Mariona Galindo Lora diumenge que ve a Mataró els millors castells del seu historial i entre tots aquests destaca el gran objectiu de descarregar la torre de 9 amb folre i manilles que pel Concurs “sols” es va poder carregar. L'intent de la torre de 9 està previst per dijous que ve a la 'Plaça més Castellera'.

Traca Final

Els de Mataró han consolidat els darrers anys aquesta triple etapa coneguda com ‘Traca Final’. Són tres actuacions de mèrit i nivell en la que la colla s’obliga a portar els millors castells. Aquest diumenge, la Plaça del Vi de Girona consolidarà la seva actuació coneguda com ‘La Gran Diada del Nord’ amb els Marrecs de Salt, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos alçant castells. Per la diada gironina, els de Mataró buscaran repetir-hi els millors castells que hi han fet mai i els castells a intentar serien els de la Tripleta Màgica. Alhora, els de Mataró preparen també el 4 de 8 amb l’agulla –un castell que han intentat ja aquest any i que va quedar en carregat a Premià– i el pilar de 7 amb folre, castell que fa tres anys que no assoleixen.

Assajos cabdalsPer assolir amb garanties els ambiciosos objectius, els responsables de la colla demanen la màxima assistència als assajos d’avui divendres i de dimarts i dimecres que ve, especials de Tots Sants.