El projecte de la plaça del mercat de Calella s'encalla

L’adjudicació ha quedat deserta i consistori i promotora -l’única que es va presentar- no es posen d’acord

Un dels projectes més importants de Calella, la reurbanització de la plaça del mercat i la construcció d'un aparcament soterrat en aquest punt cèntric de la ciutat està encallat. L'adjudicació del projecte ha quedat deserta i les negociacions amb l'única empresa que s'hi va presentar no avancen. La promotora, Camps de Trajà, vol finançar els treballs amb els pisos que l'Ajuntament deixa fer sobre una part de la plaça i, per tant, vol que les obres de l'aparcament i dels habitatges avancin en paral·lel. Des de l'Ajuntament no hi hauria inconvenient si la promotora deixés un aval suficient que garantís que l'obra s'acabarà executant si sorgeix cap problema. Aquí és on ambdues part xoquen.

Després dels veïns i l'oposició, els diners són ara els que frenen que tiri endavant el projecte de la plaça del mercat de Calella. La reurbanització d'aquest espai contempla la construcció d'un aparcament soterrat per a més de 350 vehicles i la indemnització dels propietaris afectats, que es compensa amb la construcció de 29 habitatges i diversos locals comercials; unes xifres que no han seduït als constructors. L'única empresa que es va presentar al concurs per executar el projecte, a més, no compleix les condicions del plec de clàusules. Tot i això, l'alcalde de Calella, Josep M. Juhé, explica que s'està negociant amb aquesta promotora per arribar a un acord que satisfaci a totes dues parts. "És un dels projectes més importants de la ciutat i cal exhaurir totes les possibilitats", ha comentat Juhé.

El problemaCamps de Trajà, contra el que diu el plec de clàusules, vol executar en paral·lel les obres de l'aparcament i la dels pisos, ja que els diners que en tregui de la venda dels habitatges seran els que serviran per finançar l'obra. Davant d'aquesta situació, l'alcalde de Calella vol que l'empresa deixi un aval prou "important" com per poder garantir que l'obra s'executarà. Tot i que no ha volgut parlar de xifres fins que la negociació es tanqui, Juhé sí ha comentat que l'aval hauria de ser superior als 5,9 milions d'euros en que està pressupostada l'obra. Si la negociació no fructifiqués –s'espera poder-la tancar en els pròxims dies– el govern municipal (PSC-ERC) estudiaria una proposta de CiU, que dóna més privilegis als promotors, per convocar un nou concurs.