El mur de la vergonya sahrauí centra una exposició al Casal l’Aliança

El pintor Fadili Yeslem vol denunciar la cruel situació sahrauí

  • Divendres, 02 Desembre 2005 01:00
La situació del poble sahrauí i l’existència del mur de la vergonya són els dos eixos centrals de l’exposició “El mur de la vergonya: un crim contra la humanitat” que s’inaugurarà avui a les vuit de la tarda al Casal l’Aliança. Fadili Yeslem és l’autor d’aquestes pintures pel poble sahrauí, unes pintures que van més enllà de la simple estètica i que han estat creades amb una finalitat reivindicativa.

L’exposició s’inaugurarà avui tres de desembre a les set de la tarda. En els quadres de Yeslem es veuen reflectits els principals problemes del poble saharauí, l’ocupació de l’exèrcit marroquí i el foc, sang i patiment que han comportat. A més, també deixarà constància de l’existència del mur de la vergonya, un mur que pretén separar les famílies saharauis i aconseguir trencar la seva resistència. D’altra banda, els quadres ens volen recordar l’existència dels Campaments de Refugiats de Tindouf i les gairebé 200.000 persones que hi viuen.

Participació de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí
L’exposició ha estat organitzada per l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró i per l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS). La mostra s’inaugurarà aquesta tarda i es podrà visitar fins el proper dia 27 de desembre de 6 a 9 de la tarda.

Seguint la voluntat de donar a conèixer a la ciutat la situació del conflicte del Sàhara i les seves terribles conseqüències s’ha organitzat pel proper 15 de desembre una xerrada anomenada Els drets humans als Sàhara occidental. La lluita per la llibertat del poble sahrauí. D’aquesta manera es complementarà la visió sobre el conflicte que ja introdueix l’exposició.