La Col·lecció Bassat aterra a Sevilla

Divendres 27 s'inaugura una mostra de 30 obres del fons mataroní a la Sala Murillo de la Fundación Cajasol

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dijous, 26 Setembre 2019 09:59

Bassat a Sofia (Bulgaria)

Divendres 27 de setembre s’inaugura l’exposició “Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró” a la Sala Murillo de la Fundación Cajasol a Sevilla. Es tracta d'una mostra de 30 obres del fons de la Col·lecció Bassat que es podrà veure a terres andaluses fins al 24 de novembre. Tot seguit itinerarà a les seus de la Fundación Cajasol de Huelva, Còrdova i Cadis, fins a l’abril del 2020.

A l’exposició es podrà gaudir de peces signades per una vintena d'artistes internacionals com Miquel Barceló, Antonio Saura, Joan Miró o Manolo Millares; dels mataronins Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Marc Prat, Jordi Prat Pons, Perecoll i Josep Serra, i també s’hi veurà una destacada representació de pintors andalusos com ara Fernando Daza, Alfonso Fraile, Luis Gordillo, José María Peña i Guillermo Pérez Villalta.

El mateix dia de la inauguració, el president de la Fundació Bassat, Lluís Bassat, oferirà la conferència ‘El arte que amamos’. El publicista mataroní aprofitarà per donar la seva opinió com a col·leccionista, no com a expert ni crític d’art, sobre l’art contemporani, que, segons la seva opinió segueix buscant la seva identitat.

No és la primera vegada que el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró s'exhibeix fora del municipi. De fet, des de 2012 i amb la voluntat d’ajudar a la interpretació educativa de l’art contemporani, ja ha girat per altres ciutats com Calella, Alcobendas, Madrid, Ávila, l’Hospitalet, Sofia (Bulgària), Valladolid i Nova York.