Set artistes de Mataró exposen a Nova York

L'Institut Cervantes inaugura de la mà de Lluís Bassat una mostra d'art contemporani mataroní

  • A. Galdon
  • Dimarts, 19 Març 2019 17:53

Bassat Nova York Pere Pascual

Prop de 150 persones, entre les quals personalitats com el cònsul espanyol als Estats Units Rafael Conde de Saro, galeristes i premsa internacional han inaugurat aquest 7 de març l'exposició Artistas de Mataró de la Colección Bassat exponen en Nueva York. Una mostra comissariada per Núria Poch i que es pot veure fins a finals de mes a la seu que l'Institut Cervantes té a la ciutat dels gratacels. 

A l'acte hi havia també el publicista Lluís Bassat, principal responsable del fet que aquesta mostra es pugui veure a l'altra banda de l'Atlàntic. Tal com explica a la seva crònica el crític d'art Pere Pascual, durant la inauguració Bassat s'ha encarregat de presentar, un per un, l'obra dels set artistes, així com el catàleg de l'exposició.

"El castellà és la segona llengua d'aquest país i l'Institut Cervantes té molt prestigi" - Pere Pascual en referència a l'espai que acull l'exposició.

A més, Pascual ha recordat que l'anècdota de l'acte va ser l'assistència de la cantant Perla Batalla, coneguda per ser la veu que acompanya a Leonard Cohen.

Set noms propis

Els set artistes seleccionats per l'ocasió són els pintors Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Jordi Prat Pons, Josep Serra, Perecoll i Marc Prat, així com el fotògraf Ramon Manent. Cada un d'ells exposa dues peces, i el comú denominador és que totes les presentades són obres d'art contemporani. A més, totes les peces es presenten en teles d'un metre per 80 cm.

La selecció, expliquen els responsables de la mostra, busca mostrar els diferents estils d'unes peces elaborades per l'ocasió. 

Cada un dels set artistes exposa dues peces, i el comú denominador és que totes les presentades són obres d'art contemporani

Mataró al món

Aquesta és la primera vegada que la ciutat de Mataró exposa una col·lecció d'art a la ciutat de Nova York. Durant la presentació Bassat ha volgut posar en valor l'art fet a la capital del Maresme i ha recordat que Mataró té "una quantitat d'artistes molt superior a la mitjana catalana".

De fet, la mostra ha estat produïda per Lluís Bassat juntament amb el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, i es podrà veure a Nova York fins al 31 de març. El projecte s’inclou dins el Pla Estratègic Mataró 2020/22.

Consorci Museu d'Art Contemporani

Fundat el 2009 entre l'Ajuntament i la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, el consorci encarregat de portar la mostra de set artistes mataronins a Nova York té la seva seu a la Nau Gaudí de Mataró. La col·lecció Bassat representa un dels fons d’art més representatius d'art contemporani a Catalunya.