L’escultura participativa Milcaps aterra a l’Hospital de Mataró

Marcel·lí Antúnez firma aquesta obra, en la qual hi han treballat usuaris d’entitats de l’àmbit de la salut mental com el Consorci Sanitari del Maresme.

Escultura Milcaps

L’escultura Milcaps s’exposa des del passat divendres i fins el pròxim mes de juny a l’Hospital de Mataró. Es tracta d’una obra firmada per Marcel·lí Antúnez, artista conegut pel seu treball a la Fura dels Baus, i en la qual hi han participat un centenar de pacients d’entitats de l’àmbit de la salut mental com ara el Consorci Sanitari del Maresme. L'exposició està produïda per la Fundació Setba amb la col·laboració d'AlterArte i l'Ajuntament de Mataró. 

La peça està composta per caps de totes les mides i colors, que s’apilen de forma endreçada sobre una estructura que recorda un pati de butaques. Cadascun dels col·laboradors va treballar aquests retrats sota una consigna autobiogràfica, afegint-hi frases, que pengen d’uns banderins als laterals de l’escultura, relacionades amb la seva situació i vivències diàries.

Art amb propòsit

Entre els objectius del projecte, s’hi compten la desestigmatització de la malaltia mental, l’apoderament dels participants, el treball en equip o la sensibilització de la població. Milcaps forma part d’una sèrie de monuments públics efímers de construcció popular que Antúnez treballa des del 2014. Es preveu que l’escultura tingui el seu propi desenllaç la nit de Sant Joan, quan es cremarà a la platja de Mataró.