Art radical per una Biennal jove

El certàmen artístic més antic de Catalunya selecciona l’artista veneçolana resident a Mataró Irene Bou Linares per exposar a la mostra d’enguany

  • Anna Galdon // Foto: cedida
  • Dijous, 06 Setembre 2018 11:55

Cultura 2018, La calle hizo caer la casa-irene bou linaresLa XXI Biennal d’Art Contemporani Català 2018 tindrà aquest any un toc mataroní gràcies a l’obra d’Irene Bou Linares. La jove artista és una de les onze seleccionades pel jurat de la cita, que se celebrarà al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat del 6 de setembre al 4 de novembre.

De mare veneçolana i pare català, Bou és llicenciada en arts plàstiques i està especialitzada en pintura. Va començar la seva trajectòria professional a Caracas alternant estils com el grafiti i l’art marginal i és considerada una de les representants del moviment underground o outsider. Bona mostra és l’obra seleccionada 'La calle hizo caer la casa', una reinterpretació del poema i la cançó infantil de Paul Éluard que reflexiona sobre la fragilitat de la llar com espai de refugi.

Figura emergent de l’escena artística, el seu estil únic l’ha portat a exposar de forma regular a Veneçuela o França. A Mataró ha exposat a Can Palauet, la Destil·leria, Dòria llibres o la Fundació Laietana. Les seves obres han estat escollides pel jurat de la biennal d'entre les 68 propostes presentades.

Cultura 2018, Irene Bou Linares

Potenciant l’art jove
Organitzada per la galeria Canals de Sant Cugat des de l’any 1977, la d’Art Contemporani Català és la biennal més antiga de l'Estat espanyol i sempre ha buscat donar valor a la producció jove i als artistes emergents. Segons el seu fundador, el galerista Josep Canals, la voluntat sempre ha estat “potenciar l’obra dels artistes més joves i promoure-la pel territori”.

Així, i per tal de seguir amb aquest esperit (donar suport i potenciar l’art jove arreu), els onze seleccionats d’enguany són menors de 35 anys i la mostra tindrà caràcter itinerant.

A més de Sant Cugat, la XXI Biennal d’Art Contemporani Català 2018 es podrà veure també a indrets com ara Lleida, Reus o Tarragona.