El projecte Womart intervindrà a l'espai públic de Mataró

Ha guanyat el Concurs de Comissariat artístic per intervenir a les 10 ciutats de la Xarxa Transversal amb una proposta de 10 dones creadores

Womart

L’Associació Rebobinart i el seu projecte Womart han guanyat el Concurs de Comissariat per a la selecció d’un projecte de creació artística per a la realització d’una actuació a l’espai públic. L’actuació es desenvoluparà simultàniament a les deu ciutats de la Xarxa Transversal i, cadascuna d’elles, treballarà amb una artista diferent. El projecte aglutina deu dones creadores per tal de reivindicar i reconèixer el talent femení en les arts visuals i se’n preveu un acte central el dissabte 14 d’abril de 2018. Les deu artistes donaran vida a carrers, murs i sales d’exposicions dels municipis amb performances, grafitis i altres disciplines artístiques.

El concurs va ser convocat el juliol passat el Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals i és una iniciativa i producció de la Xarxa Transversal amb la col·laboració de les 10 ciutats de la xarxa. Aquestes són Mataró, Olot, Figueres, Granollers, Girona, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Reus, Tortosa i Vilanova.

Igualtat de gènere

El projecte reivindica la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals i en l’art urbà. Consideren que hi ha una manca d’igualtat de gènere en els circuits institucionals de les arts visuals i que cal visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores.