L'artista Josep Tur mor a l'edat de 86 anys a Segovia

Pintor i ceramista mataroní establert a Argentona ha exposat internacionalment

  • Redacció
  • Dimarts, 19 Desembre 2017 09:20

Josep Tur

L'artista Josep Tur, el qual va treballar en el món de la ceràmica i la pintura durant tota la seva trajectòria, ha mort a l'edat de 86 anys després d'una llarga malaltia. Nascut a Mataró i amb un ampli vincle amb Argentona, Tur va començar la seva trajectòria artística a aquest petit municipi maresmenc amb el seu germà. Després de crear moltes obres, Tur va acabar sent un artista de reconegut prestigi a escala mundial.

El Museu del Càntir d'Argentona es proposarà presentar una retrospectiva de la trajectòria i les obres de Josep Tur per retre-li homenatge.

Trajectòria internacional

Les seves primeres exposicions van ser a Mataró a Argentona i seguidament va fer el salt a Barcelona. D'aquí va passar a portar les seves obres a Mònaco, París, Londres, Roma, Milà, entre moltes altres ciutats del món amb un alt pes de l'art. Als anys 60 ja era un artista de reconegut prestigi internacional que treballava la pintura i la ceràmica amb un estil propi. Es va traslladar a Segovia, on va centrar la seva projecció a la zona de Castella i el Nord d'Espanya.