'Un arc, un iglú, una ciutat' a la Nau Gaudí

El Museu d'Art Contemporani de Mataró i l'Obra Social 'La Caixa' presenten una exposició amb dues grans instal·lacions i obres de Mario Merz i Miquel Navarro

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 19 Octubre 2017 12:01

Cultura 2017, exposició nau gaudí-bassatÉs la primera vegada que obres de l'àmplia Col·lecció 'La Caixa' d'Art Contemporani es presenten al Maresme, en aquest cas a la Nau Gaudí de Mataró. Les dues obres de grans dimensions han estat escollides específicament per aquest espai per tal que dialoguin amb l'arquitectura de la nau i els seus grans arcs. 'Un arc, un iglú, una ciutat' es podrà visitar fins al 14 de gener de 2018, quan es preveu tornar a muntar mostres de la Col·lecció Bassat d'Art Contemporani.

La mostra és una posada en escena on la trobada entre un iglú, obra de Mario Merz del 1986, una ciutat, de Miquel Navarro del 1984-85, i els arcs parabòlics de la Nau Gaudí conviden a reflexionar sobre les nostres maneres d'habitar. Així ho explicava la comissària de l'exposició i cap de les Col·leccions d'Art de la Fundació Bancària de 'La Caixa', Nimfa Bisbe, durant l'acte de presentació de la mostra.

Entrada gratuïta a la Nau
L'entrada és gratuïta i l'espai serà obert de dimarts a dissabte de cinc a vuit del vespre i dissabte i diumenge al matí d'onze del matí a dues de la tarda. A més, programaran visites guiades cada primer diumenge de mes i una activitat familiar cada tercer diumenge de mes.

La primera de les obres que es pot veure en entrar a l'ampli espai, del qual s'han retirat els plafons habituals, és 'El camí per venir aquí' de Mario Merz. L'obra mostra un iglú de grans dimensions fet d'armadura de ferro, pedres i vidres trencats. Un camí fet de diaris condueix a l'entrada de l'iglú, un refugi mínim que connecta amb la primera cerca de recer dels humans. Aquesta obra contrasta amb la idea de ciutat contemporània que mostra Miquel Navarro en 'Des del terrat', una maqueta d'urbanisme en miniatura que combina materials i textures diverses: l'argila i el zinc.

Un acord amb futur
L'exposició ha nascut de l'acord entre l'Obra Social 'La Caixa' i el Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró i ambdues entitats han acordat la realització de dues exposicions, la primera de les quals ja es pot visitar en aquest espai. La segona està prevista pel 2019.