Mónica Dixon guanyadora del Premi Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

L'Ateneu Fundació Iluro acull l'exposició amb les 40 obres finalistes de la 7a edició del certamen fins al 23 de juliol

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dilluns, 12 Juny 2017 11:38

Premi de Pintura Torres García 2017

'Two Scapes' va ser proclamada com a l'obra guanyadora del 7è Premi Torres García-Ciutat de Mataró, una creació de l'artista nord-americana Mónica Dixon. El certamen, amb 9.000 euros de dotació econòmica pel primer classificat, va rebre un total de 346 propostes batent el rècord de participació. També van ser premiades quatre obres finalistes i una selecció de les quaranta millors propostes s'exposaran a l'Ateneu Fundació Iluro fins al dia 23 de juliol.

El premi és de caràcter biennal i està organitzat per l'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró, amb el suport de l'Ajuntament, el Tecnocampus, el Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró, la Fundació Iluro i altres patrocinadors.

Els finalistes

Les quatre obres finalistes d'aquesta edició són 'Conjugant amb cordes III' de Jo Milne, 'Playa de Levante' de Gonzalo Sicre Maqueda, a més de les obres de José Ángel Sintes i Manu vb Tintoré.

Un 50% de participants catalans
El premi està obert a artistes que resideixen a l'Estat espanyol i enguany va comptar amb un 50% de participació d'artistes catalans. La resta de treballs procedien majoritàriament de Madrid, València, Castella, Galícia i el País Basc. La guanyadora d'aquesta edició, tot i ser nascuda als Estats Units, resideix a Astúries.
Premi de Pintura Torres García 2017

També un catàleg amb fotografies

S'editarà un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, així com la composició del jurat, l'acta del veredicte i una valoració del premi a càrrec d'un dels membres del jurat.