L’art dels anys 80 omple la Nau Gaudí

Lluís Bassat exposa 84 noves obres de 28 artistes diferents provinents de la seva col·lecció personal

  • Mireia Biel // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 23 Març 2016 12:51

Cultura 2014/2015, exposició Bassat 1

Pintura, dibuixos, escultura i també tapissos. Des del passat divendres 19 de març i fins al mes d’octubre, la Nau Gaudí acull una prestigiosa exposició de les obres que el publicista Lluís Bassat va adquirir durant els anys 80, en el moment d’explosió d’alguns artistes.

Es tracta de la sisena mostra de la col·lecció del publicista –ja es preveu una setena també centrada en els 80– i la primera en la qual, més enllà de la pintura, tenen un pes específic altres formes d'art, com els tapissos o l'escultura. S’hi poden veure fins a 84 obres de 28 artistes diferents, entre els quals destaquen noms com Joan Miró, Joan Brossa, Henry Moore o Antoni Tàpies.

'Col·lecció Bassat Art Contem­porani de Catalunya 1980-1989 (I)' és la primera de les dues mostres previstes sobre els 80. L'exposició reuneix 57 pintures i dibuixos, 24 escultures i tres tapissos. Josep Uclés és un dels artistes destacats en l’àmbit de la pintura i, segons el propietari de la Col·lecció, Lluís Bassat, Uclés "era un artista extraordinari i no suficientment conegut" que ara rep el seu "homenatge" pòstum.

Conformen l'exposició 84 obres de 28 artistes diferents, entre els que destaquen Miró i Tàpies

Tapissos inèdits

Pel que fa a l’escultura, amb més presència que en altres exposicions, destaca l’obra de Carlos Martín, Maño, únic artista que repetirà en la segona exposició dels 80. Bassat destaca 'Reclinada', la figura d'una dona "amb molta força i que podria estar a qualsevol museu del món". I com a principal novetat, la mostra incorpora tapissos d’Assumpta Raventós, que busquen capbussar-se al fons del mar.

Les figures de canya de bambú de Moisès Villèlia, els dibuixos d'Artigau, els paisatges de Josep Navarro o la recreació 'lliure' de Tharrats d'un quadre de Velázquez són altres de les 'joies' d'aquesta mostra. L'exposició estarà oberta fins al mes d'octubre de 2016. Per a l'any vinent està prevista la segona part.

Cultura 2014/2015, exposició Bassat 2