Miquel Ortega signa el vintè torró d'autor

L'artista hi plasma una peça de mosaic i el mestre torroner Claudi Uñó el replica amb un cruixent de xocolata negra, neules i cafè amb trufat d'avellanes i taronja

  • Cugat Comas // Foto: Anna Aluart
  • Dimecres, 02 Desembre 2015 19:07

Cultura 2014/2015, torró uñó

Plasmar una obra artística en un torró d'autor. Aquesta és la idea que en el seu dia van tenir Claudi Uñó, mestre torroner de Pastisseria Uñó i l'artista Perecoll. D'això ja en fa 20 anys i en aquestes dues dècades el torró d'autor d'Uñó s'ha convertit en una tradició nadalenca més de la ciutat, de la mateixa manera que la Fira d'ornaments o els mateixos Pastorets. Per celebrar el vintè torró artístic, dimecres es va presentar l'edició d'aquest 2015 que plasma en postre nadalenc una obra de Miquel Ortega, artista avesat a treballar el mosaic.

Com cada any, Claudi Uñó ha creat el torró a partir de l'obra artística i les preferències de l'artista i el resultat és un cruixent amb xocolata negre, neules i cafè amb trufat d'avellanes i taronja. El torró ja és a la venda, al costat de tot el catàleg especial de Nadal amb edicions dels altres anys i gustos especials marca de la casa de la pastisseria de La Riera.
Uñó assegura que "hem volgut fer un mosaic a la nostra manera, combinant diferents sabors i fent que sigui un torró que a mesura que te'l menges li vas descobrint nous gustos". Respecte del procés de plasmar una peça com la proposada assegura que "no hem pogut reproduir els colors brillants del mosaic però sí que hem fet una coberta amb xocolata combinada amb plata en pols que li dóna un toc brillant, com de pissarra".

Cultura 2014/2015, torró uñó-miquel ortega

El cel, Mataró i el mar

El mosaic de Miquel Ortega és una peça que el mateix artista va haver de repetir fins a onze vegades fins que no va quedar decidit. Ortega assegura que "l'obra vol ser Mataró, representar la ciutat amb tres parts, el mar a la part de baix, la població al mig i el cel a dalt, igualment també m'ha sortit un cap de peix amb l'estel de Nadal que li fa d'ull". Ortega és de Vilassar de Mar però té el taller, ha estudiat i ha treballat a la ciutat. En la presentació va assegurar que "el mar va ser la primera inspiració que vaig tenir i a partir d'ell vaig crear".