La col·lecció Bassat s’exposa per primer cop fora de Catalunya

La mostra inclou obres de Tàpies, Miró, Guinovart o Chillida

  • Redacció
  • Dimecres, 11 Novembre 2015 10:36

Centro Arte Alcobendas

El cinquè aniversari del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró porta la col·lecció Bassat fora de Catalunya per primera vegada. Algunes de les obres més destacades de la col·lecció s’exposaran a partir d’avui al Centre d’Art d’Alcobendas, a Madrid. La mostra es podrà veure fins a principis del 2016.

Les pintures d’artistes tan destacats com Joan Miró, Antoni Tàpies, Antonio Saura o Josep Guinovart es podran veure des d’aquesta tarda i fins al 30 de gener de 2016 al Centre d’Art d’Alcobendas, un destacat espai cultural de Madrid, en el marc de l’exposició ‘Col·lecció Bassat 1947-1975’. La mostra també ha guardat un espai per a l’obra escultòrica dels grans artistes Eduardo Chillida, Andreu Alfaro o Sergi Aguilar. Més de cent obres d’una quinzena d’artistes seran a l’exposició que l’alcalde David Bote i el regidor de Cultura Joaquim Fernàndez inauguraran aquesta tarda.

Reivindicacions artístiques

‘Col·lecció Bassat 1947-1975’ vol ser una mostra “de l’evolució de l’art entre aquestes dues dates, passant dels primers assajos de renovació a l’evolució cap a una radical modernitat”, tal com va explicar la comissària de l’exposició i directora del Museu Bassat, Núria Poch, en declaracions a Europa Press. Poch també va destacar que “l’exposició és una reivindicació dels que han estat els protagonistes de l’art dels temps actuals que han obert nous camins cap a les generacions futures”.   

L’exposició coincideix amb el cinquè aniversari de la primera mostra del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró que es va fer a la Nau Gaudí la tardor del 2010. Un cop finalitzat el període d’exposició a Madrid, la col·lecció anirà fins a l’Hospitalet de Llobregat, Girona i, probablement, fins a Sofia, Bulgària.