Ca l’Arenas recorda l’art dels inicis democràtics

Tercera part de la temporada d’Art a Mataró 1959-1983.

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 26 Juny 2015 12:24

Cultura 2014/2015, Ca l'Arenas

El tercer moviment d’“Art a Mataró 1959-1983. Anys de resistència i ruptura” es pot visitar fins al 27 de setembre a Ca l’Arenas. La mostra segueix amb el propòsit de recuperar la història expositiva de la ciutat a partir de l’activitat del Museu de Mataró, amb el pretext de reconstruir-ne el paper i relatar l’activitat cultural de Mataró.
Les cinc mostres que es podran veure al centre d’art del Museu de Mataró ressegueixen les seqüències artístiques i culturals dels primers anys de la transició i dels inicis de la democràcia.

El primer pis és l’espai de la cronologia i de les mostres sobre els esdeveniments més destacats d’aquest període. La sala 1 és el lloc reservat per al “Pur eclèctic”, una mostra dels artistes i de les principals exposicions que es van fer a la ciutat amb el fil conductor del Museu. A la galeria, la mostra recull diferents projectes de col·laboració entre l’art, la literatura, el teatre i la música que s’allunyen de la cultura més tradicional, a la sala 2 hi ha “L’esclat de les galeries dels anys 70 a Mataró: testimoniatge o moda?”. A la sala menjador hi ha les mostres temàtiques dedicades als germans Arenas.