Passat i present de 24 artistes locals, a la Nau Gaudí

‘Tempus Fugit’ exposa obres amb un quart de segle de diferència

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 24 Març 2015 10:24

Tempus Fugit

La Nau Gaudí no acollirà, durant els pròxims dos mesos, quadres de la col·lecció de Carmen i Lluís Bassat. El motiu és que els arcs parabòlics que el genial arquitecte de la Sagrada Família va experimentar per primera vegada serveixen d’embolcall per una mostra amb un volgut accent local. La Direcció de Cultura i el crític d’art Pere Pascual aparquen les seves diferències per unir esforços en una mostra de nom ‘Tempus Fugit’ amb 24 protagonistes mataronins. La plàstica local –pintura, però també escultura, gravat o fotografia– arriba doncs al seu espai expositiu de més referència amb una reflexió sobre el pas del temps.

Els 24 artistes –tants com hores té el dia– exposen un mínim de dues obres cadascun, corresponents a dues èpoques essencialment diferents de la seva creació, amb un quart de segle de diferència. “Són 24 excel·lents artistes de Mataró que ensenyen com ha evolucionat el seu estil i discurs i ens mostren quina és la realitat de la plàstica de Mataró”, explica Pere Pascual, que no escatima l’adjectiu de “històrica” per l’exposició.

Tempus Fugit

Vocació de continuïtat

Tempus Fugit és el primer fruit d’una entesa entre artistes locals, Nau Gaudí i Direcció de Cultura que té voluntat de continuïtat. “Bassat hi està d’acord i nosaltres volem que tingui vocació de continuació, en un format potser bianual amb el qual la Nau Gaudí encara estigui més oberta a la ciutat i els seus artistes” explica el regidor Quim Fernàndez.  

La mostra ‘Tempus Fugit’ la integren obres dels següents noms d’artistes: Albert Alís, Pere Màrtir Brasó, Mariano Cabellos, J. M. Calleja, Raúl Capitani, Josep Maria Codina, Rosa Codina-Esteve, Manuel Cusachs, Marta Duran, Carme Garolera, Diego Guirao, Ricard Jordà, Antoni Lleonart, Ramon Manent, Nefer, Joan Parés “Parés de Mataró”, Jordi Prat Pons, Perecoll, Tomàs Safont-Tria, Joan Serra, Josep Serra, Pep Suari, Yago Vilamanyà i Mònica Vilert.

Tempus Fugit

L’actitud dels artistes, la clau d’una exposició “històrica”
Pere Pascual explica que la mostra s’ha gestat “en poc més de dos mesos en els quals hem visitat els artistes als seus tallers i tots ells s’hi han involucrat amb molt d’entusiasme i actitud”. El resultat, segons el comissari, és el d’una “exposició històrica per l’art local de Mataró”.