Ramon Manent exposa fotografies de grans artistes a Torroella

El mataroní i Francesc Serra protagonitzen dues mostres de la Fundació Vila Casas

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 12 Febrer 2015 12:14

Cultura 204/2015, manent

Els objectius del fotògraf mataroní Ramon Manent i del seu homòleg Francesc Serra són els vehicles a través dels quals el Museu de Fotografia Contemporània de Torroella de Montgrí ofereix als visitants la possibilitat de conèixer els principals artistes catalans en el seu espai creatiu. Són dues mostres que, partint de dues fotografies d’Albert Ràfols Casamada, una dels anys 50 i l’altre contemporània, construeixen una narrativa sobre el geni artístic de principis i finals del segle XX a Catalunya.

Segons la comissària de la mostra, Glòria Bosch, la mostra “juga amb el factor històric i el contemporani” per mostrar els artistes en el seu espai més íntim: el seu taller. Les exposicions es podran visitar fins el pròxim 17 de març al Palau Soterra.

De la mà de Manent podem entrar als tallers d’artistes consagrats del nostre temps com Guinovart, Tàpies, Perajaume, Vila-Grau, Subirachs, Llena o Arranz-Bravo. Per Manent, les seves fotografies demostren que els artistes, a banda de per la seva obra, també “es defineixen” per l’espai on creen. “Si de les meves fotografies treus els personatges, en trauríem una obra seva”, diu.