La Col·lecció Bassat exposa la seva col·lecció més extensa

Presenta en 92 obres un resum de quatre dècades d’art català i internacional

  • Cugat Comas / Foto: Anna Aluart
  • Dimecres, 17 Setembre 2014 13:31

Bassat

La Col·lecció Bassat va presentar dimarts la seva cinquena exposició a la Nau Gaudí de Mataró, un resum de l’art contemporani, principalment català, de les dècades dels 40, 50, 60 i 70. El seu principal impulsor no va dubtar a definir-la com “l’exposició més gran feta fins ara a la Nau Gaudí a Mataró”. Segons Lluís Bassat, “no hem volgut acomiadar aquestes dècades, fonamentals per a la comprensió de l’art contemporani a Catalunya, sense una última exposició que aplegui tots o gairebé tots els artistes en els quals hem cregut i que creiem responsables de l’explosió de l’art contemporani en aquest període”.

L’exposició reuneix 92 obres, amb una presència de l’escultura més important que en cap altra de les mostres precedents i entre els artistes que s’hi exposen figuren noms tan rellevants com: Eduardo Chillida –una escultura de bronze de 1952–, Christo, Antonio Saura, Manolo Millares, Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada, Joan Brotat, Erwin Bechtold,  Fernand Léger, René Magritte, Alexander Calder, o Karel Appel. La quota mataronina l’aporta una obra de Perecoll i una altra de Moisès Vilella. La nova exposició de la Col·lecció es pot visitar en l’horari habitual de la Nau.

30.000 persones en 4 anys
Des de l’any 2010 en que es va inaugurar la primera exposició de la Col·lecció, s’han exposat 512 obres de 144 artistes a la Nau Gaudí de Mataró, quilòmetre zero de l’obra de l’arquitecte, i que l’any passat va celebrar el seu 130è aniversari. Durant aquest temps han visitat la Nau Gaudí més de 30.000 persones, la major part de les quals provinents de Catalunya i altres parts d’Espanya però també d’arreu del món. La seu definitiva de la Col·lecció, a La Farinera, segueix en ‘stand by’.