‘Backstage Circus’, el món del circ a les parets d’El Públic durant el maig

La fotògrafa Berta Iglesias hi retrata l’esforç de la creació i no la part estètica de l’art

  • Redacció
  • Divendres, 16 Maig 2014 12:23

Exposició _ Circ_ El Públic

La Centraleta ha produït, conjuntament amb Thehiddenface, Backstage Circus, una mostra fotogràfica que inclou 28 imatges del procés creatiu dels artistes del circ. Les imatges són de la fotògrafa i dissenyadora barcelonina Berta Iglesias. Uns dies després de la celebració del Dia Mundial del Circ, El Públic se suma a aquesta commemoració amb la present exposició, que ocuparà les parets de l’espai durant tot el mes de maig.

“Les fotografies exposades parlen de la feina, de l’esforç, de la creació, del que representa ser un artista de circ”, apunta Berta Iglesias. Alerta, però, que no són les típiques fotos que s’acostumen a fer dels espectacles on la part més estètica, més bonica, surt reflectida. “Aquí no hi ha maquillatges, no hi ha llums espectaculars, no hi ha vestits originals ni brillants ni somriures de ‘mira què fàcil és això que faig’”, conclou.

Aquesta exposició pretén apropar el públic desconeixedor dels processos artístics del circ a una realitat que lluita per fer d’aquest, una de les arts escèniques més vives que, ara, comença a veure recompensat el seu esforç i la seva dedicació.