Primer pas en ferm per recuperar els ninots de Santi Estrany

Un grup de ciutadans reclama que la Plaça de l’Ajuntament passi a anomenar-se Plaça dels Ninots

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 25 Març 2014 09:34

El grup impulsor lliura les signatures pels Ninots

Un grup de ciutadans va fer ahir el primer pas en ferm per recuperar el patrimoni de l’artista mataroní Santi Estrany. Ho va fer mitjançant l’entrega d’un plec d’adhesions al registre de l’Ajuntament en què reclamen que la Plaça de l’Ajuntament s’anomeni Plaça dels Ninots de Santi Estrany i que recuperi una reproducció del mural original que durant els anys seixanta va haver-hi en aquell espai.

Aconseguir que la Plaça de l'Ajuntament recobri el simbolisme de què Santi Estrany va dotar-la és el principal objectiu d'un grup de ciutadans que promouen la recuperació de la seva obra. Una vintena d'entitats de la ciutat d'àmbits ben diferents han signat el plec d'adhesions que reclama que es reconegui l'artista.

Objectiu: Plaça de l’Ajuntament

És per això que d'una banda reclamen que es recuperi el nom de Plaça dels Ninots de Santi Estrany per anomenar l'actual Plaça de l'Ajuntament per tal de reconèixer-la "com molts mataronins ho han fet al llarg dels anys". A més a més, el col·lectiu considera que “la ciutat està davant una oportunitat única de contribuir al seu embelliment recuperant l'esgrafiat que va fer Santi Estrany en una plaça que actualment no acaba d'estar ben resolta".

Els impulsors de la proposta van remarcar que ara “és un bon moment per tirar-ho endavant perquè es compleixen 50 anys de la creació del mural, que va presidir la plaça de l’Ajuntament entre el 1962 i el 1968”. Aquestes peticions s’han fet pocs dies després que Santi Estrany rebés la medalla de la Ciutat a títol pòstum com a reconeixement de la seva carrera.