Hernández Pijuan, Alcoy i Domènec a la nova exposició de Ca l’Arenas

Segona exposició sobre l’art a Mataró durant “els anys de la represa”

  • Redacció / Foto: arxiu
  • Dijous, 27 Febrer 2014 00:00

Cultura 2013, Alcoy

Ca l’Arenas. Centre d’Art del Museu de Mataró continua revisant els moments més destacats dels 75 anys d’art a la ciutat a partir de la temporada “Art a Mataró-1942-1958: els anys de la represa”, comissariada per Àlex Mitrani. Del 28 de febrer al 6 de juny es podran descobrir importants peces de Joan Hernández Pijuan i Eduard Alcoy, així com  una instal·lació del mataroní Domènec.

A la Sala 1 i Galeria es podrà veure l’exposició “Eduard Alcoy / Joan Hernández Pijuan. Creixement i evolució” amb diferents olis i gravats d’aquests artistes que van exposar a Mataró a mitjans dels 50. La Sala 2 exposarà “Arquitectura española (1939-1975)”, una producció del Mataró Art Contemporani (MAC) que planteja una crítica a la societat franquista a partir de les obres arquitectòniques que es van construir amb el sacrifici de presoners republicans.

Domènec, artista visual mataroní, ha fet una recerca de diferents edificis que es van construir fent servir els presos com és el cas de l’Arco de La Victoria de Madrid, Cárcel de Carabanchel i la reconstrucció del poble de Vilanova de la Barca, entre d’altres.