CAPS.A presenta dissabte el catàleg de les accions del 2013

Simon, Cuyàs i Calleja es mostren molt satisfets de la rebuda de les activitats

  • Cugat Comas // Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 31 Gener 2014 00:00

Cultura 2013, Capsa

El 2013 va ser a Mataró en general, i en l’àmbit de la cultura en particular, l’any de la tretzena CAPS.A. El col·lectiu artístic local, amb més de tres dècades d’història, que integren Lluís Simon, Josep Maria Calleja i Jordi Cuyàs, van deixar de banda la seva pròpia creació artística per dedicar-se a organitzar, coordinar i procurar per un cicle de tretze accions artístiques a l’espai públic. Han estat tretze experiències que ara, com cada caps.a, es recullen en un catàleg que es presentarà dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre a El Públic.
En el mateix espai cultural hi haurà la intervenció de Rafaell Vallbona i una intervenció inèdita de l’artista Benet Rossell. Rossell prepara la sorpresa que serà el colofó final d’aquesta mena d’any CAPS.A.

El trio promotor de la iniciativa es mostra “cansat però molt satisfet” de l’acollida que han tingut les diferents iniciatives organitzades. “Buscàvem diferents objectius, el de sorprendre la gent al carrer, dins d’un autobús o en els mupis, el de reivindicar creadors del passat i a la vegada donar protagonisme al jovent i sobretot poder seguir fent art sense grans recursos, a base de sumar favors i complicitats”, assegura Cuyàs.

Ha estat precisament gràcies a la col·laboració d’Arterri, Pro-gama, Fermalli, Caminetto, Mics, Mataró Bus, l’Aula de Teatre, Habemus, Vins Sanit, Brodamar, l’EASD Pau Gargallo o Manuel Cuyàs que les accions dels diferents artistes han pogut arribar. La difusió, estendre l’art com la poesia, les projeccions o el còmic entre altres disciplines, és precisament el leimotiv que ha guiat CAPS.A durant dotze mesos i tretze accions.
Una subvenció permet ara editar el catàleg que les recull, que es presentarà aquest dissabte.

Col·lecció de col·laboradors

L’acció sorpresa i inèdita de Benet Rossell dissabte posarà el colofó de tot un any en què han intervingut en CAPS.A artistes de la talla d’Enric Cassasses, Ernest Borràs, Feliu Formosa, Denys Blacker o Marcel·lí Antúnez entre d’altres. “Tots han col·laborat de forma entusiasta avenint-se a la nostra manera de treballar que es basa en l’escassetat de recursos, fem el que podem segons el que tenim”, explica Calleja.
“Això és exactament igual que quan vam començar, estem igual que fa 30 anys i això precisament fa que totes les accions hagin estat artesanes, fetes amb total humilitat”, assegura Simon.