El museu Bassat estrena una nova exposició dedicada als anys setanta

La quarta mostra a la Nau Gaudí compta, per primera vegada, amb una sèrie d’obres del pintor i escultor mataroní Perecoll

  • Berta Seijo
  • Divendres, 28 Juny 2013 12:19

Inauguració Quarta exposició Bassat

La Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya acollirà fins la primavera del 2014 una mostra dedicada a dos escultors i set pintors nascuts a la postguerra, que combinen diversos estils com la figuració, l’abstracció i el collage. Amb aquesta darrera exposició, ja són més de 300 obres de mig centenar d’artistes les que han passat per la Nau Gaudí, edifici que enguany celebra el seu 130è aniversari.

'Art Contemporani de Catalunya 1970-1979 (III)' és la tercera mostra que Bassat dedica als anys setanta. Segons la directora del museu, Núria Poch, han triat aquesta dècada “per la seva importància política i històrica al país”. Les 87 obres corresponen a nou artistes de la generació dels quaranta, amb estils i influències molt heterogènies: Sergi Aguilar, Francesc Anglès, Jaume Genovart, Manuel Molí, Perecoll, Joan Pere Viladecans, Zush, Rafael Bartolozzi i Victor Mira.

Inauguració Quarta exposició Bassat 2

El publicista i col·leccionista Lluís Bassat va aprofitar l’estrena per destacar que l’esforç dedicat a la mostra té un doble propòsit: “Oferir als nostres artistes el reconeixement que es mereixen, i facilitar que la resta de països puguin descobrir-los una mica més”.   

Perecoll, l’únic artista mataroní a la Col·lecció Bassat
Perecoll ha estat el pintor mataroní escollit per mostrar part de la seva obra a la Nau Gaudí i estrenar-se a la Col·lecció Bassat. Els centaures protagonitzen aquesta sèrie de teles, on ell mateix deixa entreveure la seva trajectòria com escultor. Durant la inauguració, Bassat ha volgut destacar certs trets de l’artista, com l’ús que fa del color negre, i elogiar a la vegada la seva obra.