Homenatge a Josep Cusachs i Cusachs

En commemoració del centenari de la seva mort l’Ateneu acull una setantena de les obres del pintor

En commemoració del centenari de la mort del reconegut pintor Josep Cusachs i Cusachs, l’Ateneu Caixa Laietana de Mataró acollirà una exposició de l’obra del pintor. A la mostra, que es podrà visitar a partir de l’11 de desembre i fins el 8 de gener, s’exposaran una setantena de les seves obres pictòriques, moltes d’elles de temàtica castrense, que han estat cedides per museus, institucions i particulars. Per aquest motiu l’exposició té especial rellevància ja que la majoria de les obres no han estat mai exposades.

Josep Cusachs i Cusachs va destacar com retratista militar. Per això, un gran ventall de les obres pictòriques que es mostraran respondran a aquesta faceta retratista. En aquest sentit, l’insigne pintor compta entre el seu repertori amb retrats del rei Alfons XII o el general Prim.

L’exposició que acollirà Caixa Laietana respon a un clar objectiu: retre un especial homenatge al pintor que, encara que no va néixer a la ciutat, va viure llargues estades a la casa que la seva família tenia al veïnat de Valldeix.