Manuel Cusachs mostra els seus amics convertits en bronze

S’inaugura l’Armari blanc - 33 catalans

Manuel Cusachs vol obrir l’armari de les seves coneixences i presentar-les a la població de Mataró. De fet, no els hi cal presentació, perquè són personatges més que coneguts per tothom i rellevants noms de la cultura catalana. Ara, Cusachs els porta a Mataró en forma d’escultures de bronze. Això és el que es podrà trobar l’espectador que visiti l’exposició L’armari blanc - 33 catalans, un conjunt de 33 escultures que reprodueixen el rostre de 33 personatges de la cultura catalana amb qui Cusachs manté o va mantenir amistat.

Poetes com Miquel Martí i Pol o Salvador Espriu, escriptors com Josep Pla o Baltasar Porcel, novel·listes com Isabel Clara Simó o Espinàs són alguns dels noms que formen part d’aquesta exposició. La mostra es complementa amb altres persones d’allò més populars com són l’actriu còmica Lloll Bertran, el director teatral Josep Maria Flotats i el cantant Raimon.

L’exposició s’inaugura aquest dijous a l’Ateneu Caixa Laietana i romandrà oberta fins el 10 de febrer. A banda de les escultures de bronze, es mostraran dibuixos que l’escultor va realitzar durant el procés de creació i també un audiovisual on es mostra a l’artista mataroní treballant la col·lecció.