Tiana inaugura un nou Casal de Joves

El nou Casal de Joves es va inaugurar el dimarts passat, amb una gran festa

El nou equipament públic per als joves tianencs obrirà les seves portes aquest mes de setembre amb una gran celebració.

La inauguració consisteix en diverses projeccions audiovisuals, tallers, música amb disc-jockeys i un concert en directe del grup Karpanta. Durant la festa d’inauguració es repartirà un fulletó que es podrà emplenar amb suggeriments sobre el nou Casal. Un espai dirigit als joves de Tiana.

L’espai estarà format per quatre sales: una sala polivalent per a jocs dinàmics condicionada amb material audiovisual, una sala de reunió informal amb connexió a Internet i servei de maquinaria automatitzada de begudes i menjar, una sala de formació per fer conferencies i xerrades, una sala per a activitats artístiques on es faran exposicions de petit format i també s’hi trobarà el Punt d’Informació Juvenil.

També s’està estudiant de posar una taula de ping-pong, una diana, jocs de taula i una televisió. El pressupost total de l’equipament gira a l’entorn dels 115.000 euros.

El Casal està pensat per a joves d’entre 13 i 18 anys, es calcula que uns 600 joves podran gaudir d’aquesta nova instal·lació, segons un estudi dut a terme pel Consell Comarcal del Maresme. El passat mes de juliol, coincidint amb l’inici de les activitats programades dins l’Estiu Jove, el nou Casal de Joves de Tiana ja va obrir les portes, amb un taller de ràdio i un taller de disc-jockeys. La nova instal·lació situada al carrer Mascaró, 22, té 423 metres quadrats útils, 211 metres quadrats és cedeixen a l’Agrupació Escolta Roger de Flor i 212 metres quadrats als Casal de Joves de Tiana.

A partir d’aquest mes de setembre i fins al 31 de desembre hi haurà una programació estable que coordinarà la Fundació Pere Tarrés que dinamitzarà el casal amb una àmplia oferta d’activitats i que acollirà les iniciatives dels joves. El Casal de Joves estarà obert de dilluns a diumenge amb presència de monitors o responsables.