Pumsa rehabilita la façana i la capella de l’Hospital de Sant Jaume

Les obres tenen un pressupost de més de 203.000 euros

L’empresa municipl Pumsa s’ha fet càrrec de la rehabilitació de la capella i la façana de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, propietat de la Fundació Hospital. Els treballs de la capella van començar la setmana passada i la rehabilitació de la façana s’iniciarà després de l’estiu. Pumsa destinarà als treballs més de 203.000 euros, derivats de l’1% del pressupost que dedica a rehablitar el patrimoni cultural de la ciutat.

La rehabilitació de la capella és una de les prioritats de la Fundació Hospital per tal d’augmentar els usos d’aquest espai. La capella de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena data del segle XVIII, però ha sofert diverses rehabilitacions i modificacions des de l’any 1939. Les obres contemplen la renovació i restauració de l’altar major de la capella, la rehabilitació de totes les obres d’art que es troben al recinte de l’altar i la restauració de la barana del cor. Està previst que les obres estiguin acabades abans del 25 de juliol, coincidint amb el dia de Sant Jaume.

La segona fade de les obres consistirà en la restauració de la façana del carrer de l’Hospital, que data de finals del segle XVIII i principis del XIX. Es preveu que aquest segon període d’obres comencin després de l’estiu, i que durin un màxim de tres mesos