ERC dissenteix dels usos dels futurs carrils laterals de la C-32

La formació republicana propora vies cíviques d’ús intern per als vehicles de Mataró

El grup municipal d’ERC va presentar ahir les propostes alternatives de la formació al projecte presentat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) per solucionar el problema de la mobilitat al Maresme. Els republicans recolzen la construcció de carrils laterals per deslliurar de trànsit la N-II, encara que no els usos que s’atorguen a les noves vies. “Volem defugir del desdoblament de l’autopista amb carrils laterals de trànsit ràpid”, va explicar el portaveu republicà Genís Bargalló. La formació aposta per uns carrils laterals d’ús intern per als ciutadans de Mataró, així com que el trànsit de pas amb llarg recorregut utilitzi el tronc central de l’autopista, un fet que segons el propi Bargalló el projecte del DPTOP no asegura.

El dirigent republicà va explicar que la intenció de les modificacions és “millorar la conectivitat de la ciutat en si mateixa”, per aquesta raó des d’ERC es conceben els carrils laterals com une rondes per a Mataró. En aquest sentit la formació va presentar ahir cinc propostes concretes. En primer lloc Bargalló va explicar que és imprescindible la construcció d’una rotonda que connecti el barri de Cerdanyola amb la C-60, ja que aquest era l’únic barri que quedava aillat d’una connexió directe amb l’autopista.

Per altra banda, per a ERC son claus que els enllaços de la N-II amb la C-32 es realitzin de manera directa sense passar per les calçades laterals. Aquest és el cas que els republicans volen evitar per exemple en l’enllaç de la nacional, per la banda de Girona, amb el tronc central de l’autopista. Tal i com es desprén del projecte del DPTOP per realitzar aquest canvi de via els vehicles haurien d’utilitzar els carrils laterals.

Altres porpostes
Aquestes dues propostes han estat parcialment acceptades per l’equip de govern, per la qual cosa seran presentades pel conjunt de l’ajuntament com al·legacions. Altres mesures de moment només són ateses pels republicans. Per ERC, és bàsic que els carrils laterals siguin d’ús intern per als ciutadans per tal d’enllaçar els diferents barris de Mataró sense necessitat de creuar pel centre del nucli urbà. D’aquesta manera es proposa que el tronc central de la C-32 es destini al trànsit de pas. Aquest fet també es recull al projecte original, encara ERC assegura que aquesta condició no s’acompleix en les condicions actuals.

Genís Bargallo va defensar l’enllaç de la C-60 amb el gruix de la C-32, a la banda més propera a Barcelona de la capital del Maresme. Aquest és un cas similar a l’enllaç amb l’N-II, però a l’altra banda de la ciutat. En aquest altre punt, precisament, els republicans defensen la fi dels carrils laterals abnas del que està previst, coincidint ambel fi de la ciutat. Finalment, Bargalló també va comentar que caldria modificar els accessos previstos a la zona de Mataró Oest, on es troba el centre comercial Mataró Parc I l’Hospital de Mataró, dos punts d’afluència de trànsit. Pels republicans, l’accés a aquesta zona de la ciutat, per als vehicles de for a de Mataró, s’hauria de poder fer, directament des de l’eix de la C-32, i no pels laterals, per evitar el col·lapse.