Un conveni, primer pas per a decidir el futur de la Sala Cabañes

El Centre Catòlic, el Patronat de la Sagrada Família i l’ajuntament acorden treballar junts en un pla urbanístic, cultura i de gestió

El president del Patronat de la Sagrada Família, Joaquim Llorens, el president del Centre Catòlic de Mataró, Antoni Blanch, i l’alcalde, Joan Antoni Baron van signar dimecres a la tarda un conveni sobre el futur dels espais on està ubicada la seu social del Centre Catòlic. El Patronat de la Sagrada Família és titular dels solars afectats, on es troben l’escola Balmes, la Sala Cabañes, el club de bàsquet Associació Esportiva Centre Catòlic de Mataró, a més del Cafè Nou i el seu pati.

Els signants del conveni manifesten la seva voluntat d’acordar un projecte de serveis culturals per a la ciutat que pot implicar una operació de reconversió urbanística que inclogui el canvi d’usos actuals i que permeti, com a mínim: construir equipaments necessaris per garantir l’activitat actual i futura de Sala Cabañes, ubicar les dependències comunes del Centre Catòlic i garantir les activitats de la seva secció esportiva, reubicar les activitats docents actuals de l’Escola Balmes i configurar en els espais afectats una àmplia zona d’equipaments culturals municipals i privats dedicada especialment a les arts escèniques.

Quatre àmbits de treball
Per a dur a terme el projecte es crearan quatre grups de treball, amb la participació dels regidors dels ajuntaments: temes culturals-socials, esportius, docents, i urbanístics. El conveni preveu un nou pacte entre les parts que haurà de derivar com a mínim en un pla cultural, un pla d’usos i gestió, i un conveni urbanístic. Una comissió, presidida per l’alcalde i formada pels regidors de les quatre àrees i quatre representants del Centre Catòlic i del Patronat.