Els veïns del Callao lluiten per mantenir el barri tal com és

Alerten que un nou pla urbanístic de l'ajuntament pretén tallar una part dels patis per ampliar el vial

L'autodenominada Plataforma per Mantenir el Callao, formada pels veïns del característic barri mariner de Mataró, s'han posat en alerta per evitar que els tallin una part dels seus patis. Aquesta seria la mesura contemplada per l'ajuntament per tal de millorar el trànsit en una zona en la qual el passeig marítim passa de tenir dos carrils a tenir-ne sols un, amb els lògics problemes que això comporta.

Segons afirmen els veïns, tallar una part dels patis suposaria una il·legalitat, ja que el conjunt de cases del Callao es troben incloses en el catàleg del patrimoni de la ciutat, amb una categoria que no permet segregar-ne cap part. La solució alternativa que proposen els veïns, per millorar el trànsit conservant el patrimoni, seria eliminar la part d'aparcaments de la zona en qüestió. D'aquesta manera es milloraria la fluïdesa sense afectar cap part dels immobles protegits.

CiU i la CUP mostren el seu suport als veïns
De moment, les seccions locals de CiU i de la CUP han mostrat el seu suport als veïns contra el que consideren que és un error del govern municipal. Els convergents posen èmfasi en el fet que s'ha de lluitar per conservar "l'únic barri pescador" que queda ara mateix a la ciutat, mentre que els de la CUP demanen que es posi "seny" al que consideren un "disbarat urbanístic".