La Generalitat fa públics els estudis del projecte que millorarà el trànsit a la C-32

Es preveu la construcció de cinc quilòmetres de calçades laterals i millores en l’accés a l’autopista

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat l'anunci de l'inici del període d'informació pública de l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del projecte que ha de permetre la millora de les connexions de Mataró amb Barcelona. El projecte, de 67 milions d’euros, consisteix en la construcció de 5 quilòmetres de calçades laterals a la C-32, des de l'enllaç amb la C-60 fins a l'enllaç amb l'N-II.

Aquest tram de l'autopista és lliure de peatge per als vehicles que fan moviments de curt recorregut i actualment suporta un important volum de circulació. La intensitat màxima es registra al tram comprès entre l'enllaç amb l'autopista de Granollers (C-60) i l'enllaç de Mataró Oest, que dóna accés a l'Hospital i al centre comercial, amb uns 90.000 vehicles diaris. D'altra banda, pel tram entre els enllaços de Mataró Oest i Mataró Nord hi circulen 65.000 vehicles diaris. A més d'aquesta disparitat de fluxos de trànsit, els enllaços existents a la C-32 a Mataró en direcció Barcelona són clarament insuficients –dos–, especialment en comparació amb els disponibles en direcció Girona –quatre–. En canvi, el 80% dels desplaçaments per motius laborals es produeixen entre Mataró i l'àrea metropolitana de Barcelona i el 20%, en direcció a Girona.

La solució a aquests dos fets és la construcció de calçades laterals a banda i banda de la C-32 que canalitzaran el trànsit local, mentre que el de pas continuarà fent servir el tronc central de l'autopista. Així mateix, es remodelaran els accessos existents per tal de dotar-los de noves possibilitats de moviments i se'n construirà un de nou.