El Consell Comarcal prepara una alternativa a l'actual N-II

El consens entre municipis, la base del nou projecte en front del presentat pel Ministeri de Foment

El Consell Comarcal del Maresme, a petició de la Comissió de Mobilitat, va encarregar la redacció d’un projecte que proposi un traçat alternatiu a l’actual N-II que sigui del màxim consens possible amb el territori. Els recels entre municipis del Maresme, partits polítics i col·lectius ciutadans arran de la proposta del Ministeri de Foment per al trasllat de l'N-II al seu pas per la comarca han portat a la comissió a prendre aquesta decisió.

Prenent com a base el document de posicionament del Consell Comarcal sobre la mobilitat, la Comissió considera que el traçat alternatiu per a la N-II, presentat recentment pel Ministeri de Foment, és un projecte millorable. La Comissió considera que el nou projecte ha de recollir les veus dels municipis, tenir el mínim impacte sobre el territori i adaptar-se a les necessitats de mobilitat de la comarca.

Diferents solucions per a cada cas
El president del Consell Comarcal, Pere Almera, ha reconegut que no serà fàcil posar a tothom d'acord i obre la porta per tal que a cada zona del territori s'adoptin solucions diferents, com en el cas de Mataró, que ja té un projecte per construir laterals a un tram de la C-32. Tot i això, una de les premisses que s'han de tenir en compte, segons Almera, és que per a la zona del Baix Maresme s'ha de trobar una solució que permeti absorbir la gran quantitat de trànsit que es dirigeix cap a Barcelona i que relligui les connexions entre els pobles de dalt i els pobles de baix.

D'altra banda, el Consell Comarcal ha demanat una reunió amb el Secretari General de Mobilitat, Manel Nadal, i amb el delegat del govern de l'estat a Catalunya, Joan Rangel, per a conèixer en profunditat les infrastructures que ambdues administracions preveuen per al Maresme. El projecte per al trasllat de l'N-II l'encarregarà de manera imminent el Consell Comarcal a Barcelona Regional.