La locomotora comercial de l’illa Fàbregas i Caralt, per al 2009

Un concurs abans que finalitzi l’any decidirà la firma que s’ubicarà a l’espai que ocupa avui la paperera

El Pla de Millora Urbana presentat pel regidor d’urbanisme senta les bases de la futura locomotora comercial que s’ubicarà a la cantonada de la Ronda Alfons XII amb el carrer Miquel Biada. El consistori sotmetrà a concurs abans de finalitzar l’any l’adjudicació de l’espai, encara que tot fa preveure que la firma que s’hi ubicarà serà El Corte Inglés, les obres del qual podrien concloure aproximadament el 2009 tal i com va assenyalar Arcadi Vilert.

Així com succeeix amb la ronda Barceló, els empresaris que desenvolupen la seva activitat a la zona i els veïns hauran de ser reubicats a d’altres espais o indemnitzats. Tot i no ubicar-se a la zona que s’havia estudiat en els inicis del projecte, el centre comercial de gran superfície neix amb la voluntat de promoure l’activitat comercial a la zona dotant-la d’un punt neuràlgic que s’uneix a l’entorn comercial del carrer Miquel Biada. Caldrà veure com afectarà el futur complex als petits comerciants de la zona.

Està previst que un pla especial d’integració volumètrica, d’iniciativa privada, concreti les infraestructures de mobilitat associades a la implantació del centre comercial. Aquest pla especial s’haurà d’acollir a les bases ja fixades per l’arquitecte Oriol Bohigas –qui també ha firmat el projecte del futur espai físic del TecnoCampusMataró i la universitat– a qui l’ajuntament va encarregar el disseny de la locomotora comercial. La paperera Fàbregas i de Caralt que data de 1920 desapareixerà de l’enclau per donar pas a un modern edifici que haurà de respectar la nau principal, els cossos de porteria i la xemeneia per estar protegits pel Pla Especial de Patrimoni Arquitetònic de Mataró. El que també sembla clar són les places d’aparcament amb que comptarà l’entorn del complex, unes 900 segons va avançar el regidor d’urbanisme.