La futura Ronda Barceló comença a prendre forma

Les empreses que operen a la zona hauran de ser reubicades o indemnitzades

El regidor d’urbanisme, Arcadi Vilert va presentar ahir dimarts als mitjans de comunicació el Pla de Millora Urbana que concreta el desenvolupament urbanístic previst per al sector de la ronda de Barceló i l’illa de la fàbrica Fàbregas i de Caralt. L’objectiu de la reurbanització és potenciar la ronda com a eix cívic de connexió amb el port, i implantar una locomotora comercial a l’illa Fàbregas. El Pla de millora està subordinat a l’aprovació definitiva de la modificació del Pla General a aquest àmbit per part de la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, en tràmit en aquests moments.

El Pla de Millora visualitza la futura la ronda de Barceló com un ‘bulevard’. “Contribuirà a cosir espais que quedaven poc connectats i serà una connexió directa molt potent entre mar i muntanya”, va explicar Arcadi Vilert. El regidor va assenyalar que “es potenciarà la mobilitat peatonal” amb la creació d’una avinguda de trenta metres d’amplada.

Aposta per l’activitat econòmica
Les plantes baixes dels nous edificis –una mostra és el ja construït a la part baixa de la ronda amb la N-II– es destinaran a usos comercials i d’oficines en “una clara i decidida aposta per l’activitat econòmica”. Tan mateix les illes centrals acolliran dos nous equipaments municipals; les noves edificacions no superaran les sis plantes d’alçada. Pel que fa a habitatges, es comptarà amb 684 noves vivendes, el 30% de les quals seran de preu assequible, a més la zona comptarà amb 300 noves places d’aparcament d’ús públic.

Aquesta reurbanització afecta sensiblement a les empreses ubicades actualment a la zona de la ronda. Les empreses que segueixin amb la seva activitat “se’ls buscarà sòl industrial”, algunes d’elles podran retornar a la seva ubicació un cop finalitzin els treballs. Promotors privats i consistori ja està treballant amb el veïns de la zona per cercar una sortida a cada cas, mitjançant el trasllat o indemnitzacions.

Passatge soterrat fins el port
Una de les peculiaritats de l’àmbit Barceló serà la construcció a la cantonada amb l’avinguda Maresme d’una torre de 80 metres d’alçada amb la creació d’una plaça a dos nivells, un primer situat a nivell de la ronda i l’altre connectat amb la rampa d’un futur pas soterrat que permetrà la circulació de vianants fins al port.