Un ambiciós projecte vol millorar l’accessibilitat de la C-32

El projecte inclou la construcció de calçades laterals i la creació i millora d’enllaços

La construcció de calçades laterals a la C-32, la construcció d’un nou accés a aquesta via i la remodelació dels ja existents són alguns dels eixos principals del projecte de millora de l’accessibilitat de la variant de Mataró C-32. Així ho van explicar el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, i l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, en la presentació d’aquest ambiciós projecte.

Actualment el tram de la C-32 comprés entre l’enllaç amb la C-60 i l’enllaç de Mataró Oest ha de carregar un trànsit de 90.000 vehicles diaris. Una quantitat molt superior a la de vehicles que es dirigeixen a Girona. Tenint en compte aquesta disparitat de fluxos, encara es veu més insuficient la disparitat en el nombre d’enllaços que connecten amb Barcelona, i amb Girona, amb dos i quatre respectivament. Tot plegat feia necessària una remodelació global de la C-32 en el seu pas per la ciutat.

Les mesures a adoptar
La primera de les mesures adoptades serà la de crear una calçada lateral a cada costat de l’autopista, amb dos carrils cadascuna, al llarg de cinc quilòmetres de longitud. Es tracta d’una actuació que inclourà la creació de dos falsos túnels. Una altra de les actuacions més importants a realitzar serà la construcció d’un nou enllaç, l’anomenat enllaç Mataró Oest 2. Aquest es trobarà a 600 metres de l’enllaç Mataró Oest, que també serà remodelat juntament amb l’enllaç Mataró Nord, el Mataró Nord/N-II i l’enllaç amb la C-60.

Actualment s’està enllestint els estudis informatius i d’impacte ambiental, que se sotmetran a informació pública el proper març. Els treballs es pressuposten al voltant dels 61’4 milions euros.